REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursą parengti specialistų poreikio galimybių studijai, kuri apibrėš kvalifikacijų žemėlapio kontūrus.

REKLAMA
REKLAMA

Studija apibendrins 2006-2010 m. ministerijų ir kitų valdžios institucijų užsakytus bei atliktus specialistų poreikio tyrimus ir pateiks rekomendacijas dėl kompetencijų poreikio ir prognozavimo valstybės mastu.

REKLAMA

Studijoje taip pat bus įvertintos tarptautinės specialistų ir kompetencijų poreikio prognozavimo tendencijos. Numatoma, kad studija bus atlikta iki rugsėjo 10 d.

Vykstant aukštojo mokslo reformai ir tariantis su ministerijų atstovais, diskutuojant su darbdaviais ir visuomenės atstovais dėl valstybei reikalingų specialistų poreikio, Švietimo ir mokslo ministerija inventorizavo iki 2010 m. atliktas specialistų poreikio studijas.

Diskusijose kilo būtinybė apibendrinti studijų rezultatus, atsižvelgiant į pasikeitusią ekonominę situaciją Lietuvoje bei kitus faktorius. Taip pat išsiaiškinti, kokia yra būtina išsilavinimo struktūra pagal išsilavinimo lygius.

REKLAMA
REKLAMA

„Pokyčiai aukštajame moksle suteikia aukštosioms mokykloms daugiau galimybių ne vien rengti diplomuotus specialistus, bet ir teikti ūkio sektorių plėtrai reikalingus mokymo modulius, kuo labiau įsitraukiant į mokymosi visą gyvenimą procesus, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

– Kvalifikacijos tobulinimo bei keitimo galimybės šiandien yra nemažiau svarbios nei pilnos studijos. Todėl rengdami žemėlapį kalbame ne vien apie specialistus, bet ir apie kvalifikacijas bei kompetencijas".

Tyrimas apibendrins jau atliktų studijų, prognozavusių specialistų ir kompetencijų poreikį pagal ūkio sektorius, rezultatus. Tyrime bus išsaiškinta, kokiu mastu šiandien, vykstant ekonominiams pokyčiams, galioja ankstesnės prognozės, išskirti ūkio sektoriai, kuriuose jomis galima remtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į valstybės prioritetinės plėtros kryptis, numatomas investicijas į atskirus sektorius ir priimtus strateginius dokumentus, bus pateikiamos prognozės dėl specialistų ir kompetencijų poreikio iki 2016 m. Gautų išvadų pagrindu bus formuojamos viešosios politikos nuostatos dėl specialistų rengimo ir jų poreikio prognozavimo.

Kompleksinė specialistų poreikio analizė – tai dar vienas žingsnis vykdant Vyriausybės sprendimą parengti Specialistų kvalifikacijų žemėlapį pagal ūkio sektorius 2011-2016 m.

Švietimo ir mokslo ministro įsakymu suburta tarpministerinė darbo grupė, kuriai pavesta koordinuoti Specialistų kvalifikacijų žemėlapio rengimą ir pateikti siūlymus dėl tolesnio specialistų poreikio tyrimų koordinavimo bei žemėlapio tikslinimo.

Paraiškas galimybių studijos konkursui galima siųsti iki 2010 m. liepos 9 d. Reikalavimus rengėjui ir studijai galima rasti: http://www.smm.lt/konkursai/kiti.htm#kgsp_10 .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų