REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Šiemet jau sutikta trumpiausia metų naktis bei paminėtos mūsų miesto varduvės, degant Joninių laužams.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 20:00 jonaviečiai ir miesto svečiai mėgavosi Lietuvos ir užsienio šalių kolektyvų koncertais: šoko, dainavo, skandavo.  Atvykėlius stebino jonaviečių ištvermė: net pustrečios valandos miestiečiai nepailsdami šventė savo miesto vardines šokdami.

REKLAMA

Nepanorusiems šokti pramogų taip pat buvo. Šiemet Joninių slėnis virto tikra turgaviete. Čia buvo galima įsigyti visko: vaistažolių, saldumynų, krosnyje keptos lietuviškos duonos, senųjų amatų dirbinių.

Pusvalandį, nuo 22:30, truko nuotaikingas tarptautinio folkloro festivalio „TRYS RATILĖLIU“ uždarymas.

Saulei nusileidus, beveik valandą, jonaviečiai grožėjosi jau pažįstama misterija „Esame baltai“. Tačiau ir seniausiems Joninių „veteranams“ organizatoriai šiemet paruošė staigmeną: dar nematytą, įspūdingą „Ugnies valdovų“ pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA

Ugnies liežuviai, raižantys juodą dangų, ypač žavėjo miesto svečius. „Jokiame kitame mieste Joninės taip nešvenčiamos, kaip Jonų sostinėje – Jonavoje.“, - stebėjosi miesto svečias.

Na, o vidurnaktį išvydome Joninių tradicija jau tapusius šventinius fejerverkus. Tuo metu Joninių slėnis aidėjo nuo aikčiojimų ir susižavėjimo šūksnių.

Atlikėjos MIA ir ViQtė, scenoje pasirodžiusios naktį, šokdino bei linksmino ištvermingiausius šventės dalyvius. Tokių, be abejonės, buvo daug. Joninės Jonavoje be naktišokių – ne Joninės.

Šiemet mūsų miestą aplankė ir kita tradicija – lietus. Bet nei jonaviečių, nei svečių jis neišgąsdino. Kaip ir kasmet,  į  Joninių slėnį sugūžėjo visa Jonava ir puikiomis nuotaikomis paminėjo 2010-ųjų Jonines.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų