REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti trijų parlamentarų - Petro Gražulio, Kazimiero Uokos ir Roko Žilinsko teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

P. Gražulis ir K. Uoka įtariami galimai sutrikdę viešąją tvarką ir priešinęsi valstybės tarnautojui.

REKLAMA

Generalinis prokuroras informavo, kad Seimo narių grupė "Už lygybę" yra išsiuntusi oficialų kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą ir Policijos departamentą, prašydama ištirti Seimo narių P. Gražulio ir K. Uokos veiksmus eitynių "Už lygybę" metu.

ELTA primena, jog kartą Seimas jau yra sutikęs panaikinti parlamentaro R. Žilinsko teisinę neliečiamybę. Tai buvo 2008 metų gruodį, kai buvo nagrinėta parlamentarui iškelta baudžiamoji byla. Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismas baudžiamojoje byloje R. Žilinską išteisino dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo policijos pareigūnams ir policijos pareigūnų įžeidimo nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

Tačiau teismas R. Žilinskui iškėlė administracinės teisės pažeidimų bylą dėl nedidelio chuliganizmo bei policijos pareigūnų įžeidimo ir pasipriešinimo jiems. Tai yra nauja byla, taigi ir vėl yra reikalingas parlamento leidimas suvaržyti R. Žilinsko laisvę, kadangi už galimai parlamentaro padarytus pažeidimus numatyta ne tik piniginė bauda, bet ir administracinis areštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų