REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje jau šį trečiadienį „Didžiosios Joninės su TV3“ taps išskirtinėmis visiems Jonams, Janinoms ir Joniukams. Koncerte, kuris vyks Vingio parke, žiūrovų laukia įspūdingi pasirodymai, fejerverkai ir netikėti sprendimai, o varduvininkų – specialios nuolaidos ir staigmenos. Koncertą jau kitą dieną – birželio 24-ąją 21 val. transliuos TV3.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos departamento duomenimis, Jonas vis dar pats populiariausias vyriškas vardas Lietuvoje. Pernai šalyje gyveno daugiau nei 80 tūkst. Jonų. Toks seno lietuviško vardo populiarumas stebina, tačiau dar labiau stebina tai, kad, pasak Kauno choro vadybininkės Žanetos Daubarytės, šiemet labai daug tėvų savo vaikams parinko Raigardo vardą.

REKLAMA

„Kalbėjausi su viena mamyte, kuri sūnui davė Raigardo vardą, tai sakė, kad ligoninėje ir daugiau gimdyvių planuoja savo berniukams duoti tą patį vardą. Moteris man pasakojo, kad tokia idėja joms kilo būtent po TV3 „Chorų karų“ finalo. Net skaičiau, kad Nijolė Pareigytė savo berniuką taip pat pavadintų Raigardu“, – pasakoja Ž. Daubarytė. Koncerte „Didžiosios Joninės su TV3“ pasirodys ir populiarėjančio vardo savininkas, ir jau tradicinio vardo turėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

„Trumpiausia metų naktis Lietuvoje po šalies krikšto sutapatinta su Šv. Jono Krikštytojo gimimo diena. Tikėta, jog kūdikiui davus Šv. Krikštytojo vardą, jo kelias bus nuklotas sėkmės. Galbūt todėl Lietuvoje gyvena tiek daug garsių Jonų: politikų, rašytojų, poetų, krepšininkų. Birželio 23-ąją Vilniaus Vingio parke Didžiosiose Joninėse laukiama Jonų ir Janinų iš visos Lietuvos. Varduvininkų laukia malonus dėmesys“, – sako šventės organizatoriai.

Pateikus asmens dokumentą „Tiketa“ bilietų pardavimo vietoje ir renginio dieną Vingio parke, Jonams ir Janinoms bus taikoma 20 proc. nuolaida bilietui, jų lauks dovanos ir staigmenos. „Be Jonų nebūtų tikrų didelių Joninių ir tikrosios Joninių dvasios. Jų dėka mes vis dar švenčiame trumpiausią naktį, ieškodami to stebuklingo paparčio žiedo, kurį pirmą kadaise rado Jonas“, – sako koncerto rengėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonų, Janinų  ir visų koncerto lankytojų laukia kruopščiai atrinkti koncerte skambėsiantys kūriniai. Simfoninis orkestras, operos solistai, talentingi chorai ir populiariosios muzikos atlikėjai scenoje atliks gyvus pasirodymus. Lietuviškas tradicijas įkūnys moderniai aranžuotos ir atliktos lietuvių liaudies dainos ir sutartinės. Koncerto šėlsmą garantuos populiariausios garsių atlikėjų dainos. Visi koncerto pasirodymai alsuos Joninių šventės tradicijomis.

Įspūdingą koncertą vainikuos magiškos paparčio žiedo paieškos. Sakoma, jog laimę nešantis paparčio žiedas rastas šviečia, bet niekas nepamena, kada tokį kas rado. Didžiosiose Joninėse tikrai visi ras ryškiausiomis vaivorykštės spalvomis šviečiančius paparčio žiedus. Juos palydės muzikiniai spektakliai. Joninių žiedai fejerverkų liepsnomis skleisis vasaros danguje. „Didžiosioms Joninėms sukūrėme išskirtinę muzikinių fejerverkų programą, kurioje taip pat bus garsiausiame Europos fejerverkų festivalyje prizinę vietą laimėjęs „Bliko“ pasirodymas bei dar dvi įspūdingos fejerverkų programos“, – gražiausius šviečiančius paparčio žiedus garantavo „Bliko“ direktorius Gytis Lagunavičius.

Įspūdingas koncertas „Didžiosios Joninės su TV3“  – Vingio parke jau trečiadienį 19 val., o koncerto transliacija per TV3 – ketvirtadienį 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų