REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki didžiojo Prancūzijos Turo – „Tour de France“ – likus mažiau nei 2 savaitėms, paaiškėjo, kad prestižiškiausiose pasaulio lenktynėse dalyvaus vienas iš dviejų Lietuvos dviratininkų, atstovaujančių elitinėms ProTour komandoms,– Ignatas Konovalovas („Cervelo“).

REKLAMA
REKLAMA

„Cervelo“ – su C. Sastre, Th. Hushovdu ir H. Haussleriu

Pirmadienį, po ilgų svyravimų, dalyvauti ar ne šių metų „Tour de France“, „Cervelo“ komandos lyderis, ispanas Carlos Sastre nusprendė vykti į startą Roterdame š. m. liepos 3 d. ir išmėginti savo jėgas (10-osiose jo karjeroje) „Tour de France“ lenktynėse.

REKLAMA

Nepaisant to, kad jam nepavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų š. m. gegužės mėnesį įvykusiose „Giro d'Italia“ lenktynėse, „Tour de France 2008“ čempionas žada pasitelkti 35 metų patirtį Prancūzijos keliuose ir darsyk įveikti visą „Tour de France“ lenktynių maršrutą – kas yra jo, ir kiekvieno dviratininko, svajonė.

Su didelėmis ambicijomis „Tour de France“ lenktynėse startuos ir kitas „Cervelo“ komandos lyderis, norvegas Thoras Hushovdas, bandysiantis apginti 2009 m. iškovotus žaliuosius marškinėlius (taškų įskaita).

REKLAMA
REKLAMA

Tik ką prieš savaitę patyręs traumą (laimei, be lūžių) dėl M. Cavendisho („Columbia“) kaltės „Tour of Switzerland“ lenktynėse, „Tour de France“ iššūkiui ryšis trečiasis „Cervelo“ lyderis, vokietis Heinrichas Haussleris, pernai laimėjęs vieną etapą.

Ignatas Konovalovas, po „Giro d'Italia“ lenktynių tikėjęsis startuoti „Le Criterium du Dauphine“, kuris dar kitaip yra vadinamas „mažuoju Tour de France“, komandos sprendimu, buvo atrinktas į didžiąsias „Tour de France“ lenktynes.

„Cervelo“ komandos sudėtyje: ispanas Carlos Sastre, norvegas Thoras Hushovdas, vokietis Heinrichas Haussleris, ispanas Xavier Florencio, ukrainietis Volodymyr Gustov, britas Jeremy Hunt, vokietis Andreas Klier, australas Brettas Lancasteris, lietuvis Ignatas Konovalovas (rezervinis – britas Danielis Lloydas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„RadioShack“ – be G. Steegmanso, S. Rosselerio, H. Zubeldia ir T. Vaitkaus

Kito mūsų šalies dviratininko, Tomo Vaitkaus, neteks matyti svarbiausiose metų lenktynėse Prancūzijoje. Antradienį popiet išplatintame pranešime apie „RadioShack“ komandos sudėtį „Tour de France“ lenktynėse Tomo Vaitkaus – nėra.

Dėl patirtų traumų prestižiškiausias lenktynes šiemet praleis ir ispanas Haimaras Zubeldia, bei abu geriausi „RadioShack“ sprinteriai iš Belgijos – Gertas Steegmansas ir Sebastienas Rosseleris.

„RadioShack“ komandą sudaro amerikietis Lance'as Armstrongas, šiemet mėginsiąs papildyti savo kolekciją 8-ąja pergale „Tour de France“ lenktynėse, vokietis Andreas Klodenas, amerikiečiai Levi Leipheimeris ir Chrisas Horneris, slovėnas Jani Brajkovitch, portugalas Sergio Paulinho, ukrainietis Yaroslav Popovytch, šveicaras Gregory Rast ir kazachas Dmitriy Muravyev.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų