REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Bitė Lietuva“ pranešė pirmoji iš telekomunikacijų bendrovių Lietuvoje vartotojams pasiūliusi elektroninių dokumentų pasirašymą mobiliuoju elektroniniu parašu, naudojant interneto paslaugą „Signa Web“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol su „Bitės“ elektroniniu parašu bus galima patvirtinti įvairius elektroninius dokumentus – sutartis, paraiškas, prašymus ir kitas formas, o naujoji paslauga bus nemokama, teigiama pranešime.

REKLAMA

Pasak „Bitės Lietuva“ marketingo vadovės Jūratės Puodžiukaitės, dokumentų pasirašymas internete dar labiau išpopuliarins mobilaus elektroninio parašo naudojimą Lietuvoje. Jos teigimu, ši paslauga naudinga ne tik įmonėms, bet labai pravers ir fiziniams asmenims, norintiems patvirtinti savo tapatybę parašu elektroniniuose dokumentuose.

Oficialių elektroninių dokumentų sudarymo ir tikrinimo paslauga „Signa Web“, kurią teikia ir prižiūri bendrovė „MitSoft“, naudoja elektroninių dokumentų formatą ADOC. Tai patikimas ir saugus dokumentų archyvavimo formatas, vienintelis atitinkantis visas Lietuvoje nustatytas el. dokumentų normas. Nuo gruodžio mėn. Lietuvos institucijose įsigalios nuostata, kad naudojami oficialūs elektroniniai dokumentai turi būti pasirašomi tik ADOC formatu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Puodžiukaitės, Lietuvoje pastebimas spartus elektroninio parašo naudojimo augimas ir tokių paslaugų, kaip „Signa Web“, atsiradimas dar išplečia elektroninio parašo panaudojimo galimybes. Naudojantis nauja elektroninių dokumentų pasirašymo internete paslauga į kompiuterį nereikia diegtis jokios papildomos programinės įrangos.

Dokumentų patvirtinimas elektroniniu parašu internete patogus įmonėms, nes nereikia siųsti sutarčių ir laukti kuomet jas pasirašys abi pusės, taip pat jis naudingas privatiems asmenims, pavyzdžiui, dažnai sudarantiems autorines sutartis. Elektroniniais parašais patvirtinti dokumentai turi tokią pat juridinę galią kaip ir pasirašyti ranka.

Įsigyti „Bitės“ elektroninį parašą galima visuose „Bitės“ salonuose, teigiama pranešime. Visą birželio mėnesį  „Bitės“ elektroninio parašo paslauga vartotojams bus įjungta nemokamai - tereikia pasikeisti įprastinę SIM kortelę į naują, el. parašo SIM kortelę. Taip pat nieko nekainuos ir naudojimasis elektroninio parašo paslauga „Signa Web“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų