REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelmėje gyvenančiam šešiamečiui Domantui vos sulaukus 2 metų buvo nustatytas autizmas, o sulaukęs trejų berniukas susirgo leukemija. Jo mama Lina pasakojo, kad vaikui namuose nuolat trūko veiklos, su juo sunku eiti į lauką, pasivaikščioti, nuolat reikėdavo sugalvoti, kuo užimti sūnų. Domantas nemažai laiko praleisdavo ir ligoninėse.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikas greitai auga, jam reikia judėti, tačiau jį priversti sportuoti itin sunku. Šeima neišgalėjo nupirkti brangių lavinimo priemonių, nes Domanto liga kiekvieną mėnesį pareikalauja nemažų išlaidų. Visas Domanto bėdas bent iš dalies pavyko išspręsti „Išsipildymo akcijai“.  Už „Išsipildymo akcijos“ pinigus siekta ne tik pagerinti Domanto sveikatą, bet ir nupirkti jam priemonių, kurios lavintų kūną, klausą, skatintų tobulėti.

REKLAMA

„Norime pasidžiaugti, kad šią žiemą vykusio TV3 ir SEB banko labdaros projekto „Išsipildymo akcija“ herojus šešiametis Domantas aukojusių geros valios žmonių  dėka tapo sveikesnis ir laimingesnis.

Iš 7000 Lt, kurie buvo skirti mažajam Domantui, buvo dalinai kompensuota delfinų terapija Lietuvos jūrų muziejuje, nupirktas kompiuteris, lavinimo priemonės, lauko baseinas“, – pasakoja „Išsipildymo akcijos“ koordinatorė Jolita Vitkauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos atstovams itin malonu, kad prie „Išsipildymo akcijos“ prisideda ne tik TV3 žiūrovai, bet ir organizacijos, privačios įmonės. Didžiąją dalį delfinų terapijos kurso kompensavo Lietuvos jūrų muziejus, padovanojęs Domantui net 2 savaičių užsiėmimus, kurių metu vaikas bendravo su delfinais, stiprino savo raumenis žaisdamas, atliko įvairius lavinimo pratimus. Pasak mamos Linos, po šios terapijos Domantas tapo ramesnis, paklusnesnis, žaisti ir bendrauti su delfinais jam labai patiko. „Vaikas delfinus atsimins visą gyvenimą“, – užtikrina Domanto mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Berniukui taip pat skubiai reikėjo ir inhaliatoriaus, nes jį nuolat kankino kosuliai, plaučių ligos. Įmonė „Zepter“ sutiko mielai padovanoti 700 Lt kainuojantį aparatą, kuris vaikui palengvina kvėpavimą ir yra būtinas, kai tik užklumpa liga. www.batutai.lt Domantui raumenims lavinti ir laikysenai stiprinti padovanojo batutą. UAB „Titė Ritė“ Domantą nudžiugino nauju klavišiniu instrumentu, su kuriuo vaikas dažnai muzikuoja, lavina savo kalbą ir klausą. Vasarai atėjus, Domantas jau gali džiaugtis ir už suaukotus pinigus nupirktu lauko baseinu, o naujas kompiuteris vaikui praverčia tiek ligoninėse, tiek namuose.

Mama Lina džiaugiasi, kad dabar vaikas namuose ar kieme visada turi ką veikti, tapo linkmesnis, paklusnesnis ir laimingesnis. „Išsipildymo akcija“ dėkoja prisidėjusioms įmonėms ir geros valios žmonėms, aukojusiems mažajam Domantui. Dėkojame ir įmonei UAB „DPD Lietuva“ visus daiktus Domantui pristačiusiai nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų