REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniaus Gedimino prospekte prasidėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir „Sprite“ trečiąjį kartą rengiamas krepšinio turnyras „Sprite krepšinio talentų kova“, kuriuo siekiama suteikti galimybę sužibėti naujiems krepšinio talentams, skelbiama LKF interneto svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame atrankos etape Vilniuje dalyvavo 200 jaunųjų krepšininkių ir krepšininkų ne tik iš Vilniaus, bet ir iš kitų miestų. Pirmoji varžybų dalis vyko palankiomis oro sąlygomis, tačiau prieš finalus Gedimino prospekte prapliupo stipti liūtis. Lietus nesutrukdė jauniesiems krepšininkams kovoti dėl pergalių. Net ir ekstremaliomis sąlygomis aikštėse virė atkakli kova.

REKLAMA

Jaunuosius krepšininkus aplankė Lietuvos krepšinio žvaigždės Arvydas Macijauskas ir Martynas Gecevičius. Jie kartu su jaunaisiais krepšininkais išmėgino jėgas taiklumo varžybose, kuriose geriau sekėsi A. Macijausko komandai. Įvairiuose konkursuose jėgas išmėgino ir varžybų žiūrovai. Be to, daugiausiai palaikymo balsų portale one.lt surinkusiam varžybų Vilniuje dalyviui Gyčiui Mackevičui buvo įteiktas telefonas „iPhone 3G“.

REKLAMA
REKLAMA

„Talentų Lietuvoje yra daug. Svarbu, kad jaunimas užsiėmęs, rodo norą leisti laisvalaikį sportuodami, o ne paišydami ant sienų. Kuo daugiau tokių renginių, tuo visiems smagiau. Žaidimas vienas prieš vieną yra šiuolaikinio krepšinio pagrindas. Tai krepšinio abėcėlė. Europoje tai labai svarbu, o Amerikoje - super svarbu. Kai tritaškio liniją atitrauks toliau, žaidimas vienas prieš vieną taps pačiu svarbiausiu elementu“, - apie renginį kalbėjo A. Macijauskas.

Talentingiausi šalies žaidėjai varžosi dėl 17 tūkst. litų krepšinio stipendijos. Be to, visų amžiaus grupių čempionai vyks su Lietuvos vyrų rinktine į Madride vyksiančias draugiškas rungtynes su JAV ir Ispanijos komandomis, bus apdovanoti telefonais „iPhone 3G“, bilietais į 2011 metų Europos krepšinio čempionatą, „Sprite“ sportine amunicija ir Lietuvos krepšinio rinktinės aprangos komplektais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrankos varžybos bus tęsiamos liepos 5 dieną Palangoje (Basanavičiaus g.), liepos 10 dieną - Kaune (Laisvės al.) ir liepos 17 dieną - Druskininkuose (Vytauto al.). Pusfinalio ir finalo varžybos bus surengtos liepos 24-ąją taip pat Palangoje.

Atrankos varžybų viename etape gali dalyvauti 200 jaunųjų krepšininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų