REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar pirmadienio rytą prie Klaipėdos rajono savivaldybės būriavosi Dituvoje dėvėtais drabužiais prekiaujantys žmonės. Ne kartą valdžiai piketais grasinę prekeiviai įvykdė savo ketinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Nelegalioje teritorijoje veiklą vystantys prekeiviai piktinasi, kad įsteigtoje legalioje „Tilžės turgaus“ turgavietėje jiems esančios nepalankios sąlygos – mažesni prekybos plotai ir didesnės nuomos kainos.

REKLAMA

Su Savivaldybės administracijos direktoriumi Česlovu Banevičiumi susitikę dalis prekeivių jau kelintą kartą prašo to paties – leisti ir toliau prekiauti nelegalioje žemės ūkio paskirties teritorijoje. Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus prekyba dėvėtais drabužiais gali vykti tik įteisintuose turguose, taip pat specializuotose parduotuvėse.

Tačiau praėjusį mėnesį į administratorių UAB „Tilžės turgus“ rankas nuomos sutartimi perduota teritorija, būtent tokia, kokios reikalauja įstatymai, prekeivių netenkina. Senoji teritorija prekeivius talpino 2 ha plote, naujojoje jie turi tilpti 80 arų.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktorius Č. Banevičius „Bangą“ informavo, kad susitikime su prekeiviais bendras kompromisas vėl nerastas. „Su prekeiviais teko bendrauti ir individualiai, ir per juos ginančius Seimo narius. Susidaro įspūdis, kad visi jiems nori padėti, o Savivaldybė yra priešas? Suprantame, kad situacija – problemiška, tačiau mes negalime leisti neteisėtos veiklos. Savivaldybė bet kokiu atveju pasisako už legalią prekybą, todėl ir imtasi iniciatyvos rengti naują, legalią turgavietę“, – sakė Č. Banevičius. Anot jo, prekeivių prašymai perduoti Savivaldybės tarybos Vietos ūkio, gamtosaugos ir plėtros bei Kaimo reikalų komitetų nariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Č. Banevičiaus, keliuose rajono kaimuose yra Savivaldybės tarybos sprendimais patvirtintos vietos, kuriose galima prekiauti dėvėtais drabužiais.

Piketuoti turgininkai susirengė ne pirmą kartą. Praėjusį šeštadienį demonstratyvų piketą jie surengė pačioje Dituvoje. UAB „Tilžės turgus“ direktorė Vitalija Avižienienė informavo, kad didžioji dalis prekeivių automobiliais įvažiavo į naująją teritoriją ir joje buvo 15 minučių. Taip norėta įrodyti, jog čia prekeiviai netilptų. „Visi puikiai tilpo taip tik įrodydami, kad pasakymas „mažai vietos“ nėra motyvas neprekiauti legalioje teritorijoje“, – įsitikinusi V. Avižienienė.

Jolanta VENSKUTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų