REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį kartą itališkos duonelės - čiabatos receptas, kuris tinka ir duonkepei, ir orkaitei.

Dviems kepalėliams reikės:



Raugui:

7 g šviežių mielių

200 ml šilto vandens

175 g baltų kvietinių miltų



Tešlai:

7g šviežių mielių

30 ml pieno

200 ml šilto vandens

2 šaukštų aliejaus

325-340 g baltų kvietinių miltų

1 šaukštelio druskos

REKLAMA
REKLAMA

Ištrinkite mieles su trupučiu vandens. Į dubenį suberkite raugui skirtus miltus, supilkite vandenį, sudėkite mieles. Gerai išmaišykite, dėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite 12 val. (geriausiai pernakt).

REKLAMA

Ištrinkite tešlai skirtas mieles su pienu. Sudėkite jas į raugą, supilkite vandenį ir aliejų. Gerai išmaišykite ir po truputėlį suberkite miltus ir druską. Maišykite apie 5 min. kol tešla pasidarys visiškai vientisa. Palikite 1-2 val.

Kepimo formą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite perpus ir atsargiai suformuokite maždaug 2,5 cm storio kvadratinius kepalėlius. Juos šiek tiek apibarstykite miltais ir palikite dar 20-čiai min. pakilti. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepkite duoną 25-30 min.

Aš kepiau duonkepėje, čia procesas daug paprastesnis. Patarimas - tešla gaunasi labai lipni, tačiau nepridėkite daugiau miltų, nes duona gausis kieta ir be oro pūslelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų