REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkurencijos taryba patvirtina, kad jos įgalioti pareigūnai birželio 16-17 dienomis atliko patikrinimus UAB „Novaturas“, UAB „Tez Tour“, UAB „Topturas“, UAB „Star Holidays“ ir Lietuvos turizmo asociacijos patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimai atlikti Konkurencijos tarybai turint pagrindo manyti, kad Lietuvos turizmo asociacijai priklausantys kelionių organizatoriai galėjo planuoti bei derinti veiksmus dėl kuro mokesčio nustatymo ir tokiu būdu pažeisti Konkurencijos įstatymo nuostatas, kurios draudžia konkurenciją ribojančius susitarimus. Kelionių organizatoriai paskelbė apie 2010 m. gegužės- birželio mėnesiais įvedamą kuro mokestį.

REKLAMA

Netikėti patikrinimai yra vienas iš etapų atliekant tokio pobūdžio tyrimus. Tai, kad Konkurencijos taryba atlieka tyrimą dėl minėtų bendrovių ir asociacijos veiksmų, nereiškia, kad ūkio subjektai yra kalti dėl Konkurencijos įstatymo pažeidimų, ir neturi įtakos galutiniams sprendimams, kurie bus priimti atlikus tyrimą. Konkurencijos taryba gerbia teisę į gynybą, ypač bendrovių teisę būti išklausytomis tyrimo metu.

Tyrimų trukmę gali lemti daugelis veiksnių, įskaitant kiekvienos bylos sudėtingumą, suinteresuotų bendrovių bendradarbiavimo mastą ir teisės į gynybą įgyvendinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų