REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio žiniasklaida pateikia įvairenybių iš Pietų Afrikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato:

REKLAMA
REKLAMA

* Didelė grupė raudonai vilkinčių korėjiečių futbolo aistruolių per Šiaurės Korėjos ir Brazilijos dvikovą Johanesburge tebuvo komunistinės šalies triukas. Žiniasklaidos teigimu, Šiaurės Korėjos sporto komitetas per vieną agentūrą „įdarbino“ tūkstantį kinų aktorių, kad jie stadione karštai sirgtų už šalies sportininkus.

REKLAMA

Pranešimais iš Kinijos, kaimyninė šalis finansavo sirgalių kelionę į čempionatą ir parūpino bilietų bei marškinėlių. Iš hermetiškai uždarytos Šiaurės Korėjos pavyksta išvykt tik nedaugeliui žmonių.

* Makabrišką klaidą komentuodamas Vokietijos ir Australijos rungtynes padarė didžiausio Serbijos televizijos kanalo RTS komentatorius. Jis pareiškė: „Vartuose stovės naujas vartininkas, nes R. Enke negali žaisti. Jis sužeistas“. Daugelis žiūrovų į tai sureagavo labai audringai, negailėdami piktų žodžių interneto forumuose. Kaip žinome, vokiečių vartininkas Robertas Enke 2009 metų lapkričio 10-ąją nusižudė.

REKLAMA
REKLAMA

* Viešbutyje apvogtas buvęs Argentinos rinktinės žaidėjas Gabrielis Batistutą. 41-ų metų buvęs sportininkas pasakojo, kad iš viešbučio kambario dingo grynieji pinigai ir kreditinės kortelės. Tame pat Mikelandželo viešbutyje apsistojęs ir FIFA prezidentas Josephas S. Blatteris. Šis Johanesburge esantis viešbutis laikomas vienu brangiausių. G. Batistuta komentuoja rungtynes vienai TV stočiai.

* Dėl nelegalaus bilietų platinimo trejų metų kalinimo bausmė skirta vienam nigeriečiui. Pas vyrą sekmadienį buvo rasta 30 bilietų į futbolo rungtynes. Iš kur juos gavo, jis paaiškinti negalėjo. Jis nubaustas už vogtų bilietų platinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

* Viename PAR kaime nesutarus dėl televizijos programų žiūrėjimo užmuštas žmogus. 61-ų metų vyras norėjo stebėti futbolo rungtynes, o jo žmona ir du suaugę vaikai – religinį gospelų šou, ketvirtadienį pasakojo policijos atstovas. Šeimos nariai susipešė dėl televizoriaus pultelio ir trinktelėjo tėvo galvą į sieną. Vyras buvo sunkiai sužeistas ir mirė. Trys įtariami šeimos nariai suimti.

* Tarp Keiptauno policijos ir vienos saugumo bendrovės, kuri rūpinasi saugumu čempionato dienomis, darbuotojų ketvirtadienį kilo rimti susirėmimai. Pareigūnams netgi teko panaudoti gumines kulkas ir ašarines dujas. Suimti septyni asmenys. Apie 200 „Stallion Security“ darbuotojų mėgino užimti bendrovės pastatą. Praėjusią savaitę jie dėl mažų algų surengė streiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų