REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gazprom“ prisuks dujas Baltarusijai

Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“ jau sukūrė operatyvinį štabą dėl dujų tiekimo Baltarusijai sumažinimo. Apie tai, remdamasi „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Milleriu, skelbia naujienų agentūra „Inteerfax“. Šis žingsnis reiškia, kad Rusijos dujų monopolininkas jau rengiasi nuo birželio 21 dienos prisukti dujų tiekimą Baltarusijai, kuri už dujas yra skolinga 200 mln. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

„Gazprom“ atstovas Sergejus Kuprijanovas teigia, kad nuo pirmadienio 10 valandos ryto dujų tiekimas Baltarusijai bus sumažintas 85 proc..

REKLAMA

Birželio 16 dieną „Gazprom“ atstovai oficialiai perspėjo kompaniją „Beltransgaz“ ir Baltarusijos vyriausybę, kad nuo birželio 21 dienos bus sumažintas dujų tiekimas, jei Minskas nepadengs savo įsiskolinimų. Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė Baltarusijai 5 dienų ultimatumą, per kurį šalis turi susimokėti skolą.

Birželio 17 dieną „Gazprom“ atstovas Valerijus Golubevas buvo pareiškęs, kad Baltarusija tikrai apmokės įsiskolinimus, tačiau konkrečios datos nepateikė.

Skola susidarė dėl to, kad Baltarusija už dujas moka ne sutartyje numatytą kainą (169,22 dolerius už 1 tūkst. kubinių metrų), o tik 150 dolerių. Šią kainą vienašališkai nustatė Baltarusijos kompanija „Beltransgaz“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų