REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blondinė, kuri buvo pamėgusi plaktuką

Blondinė, kuri buvo pamėgusi plaktuką

Blondinė, kuri buvo pamėgusi plaktuką

REKLAMA

Rusijoje, Sverdlovsko srityje, sulaikyta 39 metų moteris, įtariama per pastaruosius 8 metus nužudžiusi 20 pensininkių. Įtariamoji ateidavo pas pagyvenusias moteris kaip socialinė darbuotoja ir užmušdavo jas plaktuku per galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Žudytos nekrikštytos senutės?

Kaip pranešė portalas „Infox.ru“, moteris buvo sulaikyta Krasnoufimske, viename privačiame name. Šiame mieste ji gyvena jau 13 metų ir augina du vaikus. Vyresnioji duktė mokosi mokykloje, o mažylė – vaikų namuose.

REKLAMA

Pagyvenusių moterų žmogžudystės Krasnoufimske prasidėjo 2002-aisiais. Vėliau panašūs nusikaltimai buvo užregistruoti ir Serove, Jekaterinburge, Nižnij Tagile. Kaip rašo portalas „Vesti.ru“, įtariamoji, kurią liaudis jau praminė Raskolnikova, ateidavo į namus kaip socialinė darbuotoja, pasiūlydavo pagalbą ūkio darbuose, o po to užmušdavo savo auką. Iš kai kurių namų dingdavo brangūs daiktai, o kai kurie tik būdavo sujaukti.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis „Moskovskij komsomolec“, pasakodamas šią istoriją, pažymi, kad žudikė visas aukas nužudė plaktuko smūgiais per galvą, o išeidama ant veidų užmesdavo pagalves. Krasnoufimskas buvo įbaugintas. Po miestą sklido gandai, esą žudoma pagal namų numerius: septinta pensininkė užmušta numeriu „7“ pažymėtame name, aštunta – „8“, o devinta – „9“. Taip pat kalbėta, esą žudomos būtent nekrikštytos senutės.

Iš pradžių žudiko ieškota tarp psichinių ligonių. Po to milicijai liudininkai pasakojo, kad iš namo, kuriame būdavo rastas lavonas, išeidavo jauna blondinė. Imta ieškoti 20–25 metų smulkios blondinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nužudė milicininko motiną

2003 metais šalia eilinės aukos namo buvo sulaikyta jauna blondinė. Tačiau žmogžudystės nesiliovė, tik išsiplėtė jų geografija.

Milicija paleido nekaltai sulaikytą blondinę ir ėmė nuiminėti piršto atspaudus visoms 25–40 metų moterims. Kurį laiką žmogžudysčių nebuvo, bet po poros metų vėl prasidėjo.

2008-ųjų kovo 31-ąją milicija Nižnij Tagilo geležinkelio stotyje sulaikė dar vieną blondinę – ši buvo nužudžiusi miesto milicijos skyriaus viršininko pavaduotojo motiną.

Nusikaltėlė į moters duris pasibeldė aštuntą ryto. Prisistatė esanti dujų tarnybos darbuotoja. Kai pensininkė pravėrė duris, gavo plaktuku per galvą. Žudikė nutraukė nuo kaklo grandinėlę, rado dar keletą brangenybių, pinigų. Ją vėliau atpažino vogtų daiktų supirkėjas.

REKLAMA

Sulaikius paaiškėjo, kad tai Marina Valejeva. Ji ne tik prisipažino nužudžiusi milicininko motiną, bet ir papasakojo, kad jau daug metų važinėja po Sverdlovsko sritį ir žudo moteris, o plaktukas jai esąs „mylimiausias darbo įrankis“.

Tardoma M. Valejeva su smulkmenomis pasakojo, kaip ji žudė nekenčiamas senutes. „Aš jau gerai net neprisimenu, kada tai prasidėjo. Atrodo, kad pirmą kartą bobulę nužudžiau Tagile 1998-aisiais, – pasakojo tardomoji. – Važiavau aš tada iš Galios, o ta moteris stovėjo stotelėje, vėpsojo į mane ir šypsojosi. Na, aš ir pasekiau ją. Buvo tamsu. Kai priėjome vietą, kur niekas nemato, griebiau akmenį ir trenkiau per galvą“.

REKLAMA

Vėliau jauna moteris paaiškino, dėl ko ji nekentė senučių. Nuo 15 metų M. Valejeva gyveno palaidai, gėrė, vartojo narkotikus. Kartą draugai ją nugirdė ir išprievartavo bute, kurio šeimininkė buvo pensininkė. Prievartautojai viską nufilmavo. „Aš po to žiūrėjau tą kasetę, – tardoma prisiminė Marina. – Mane ten prievartavo net 14 vyrų. O šeimininkė, ta senė, vis prieidavo prie manęs, žiūrėdavo į veidą ir kvatodavo. Niekada to neužmiršiu“.

Atsisakė parodymų

Kelis mėnesius kriminalistai tikrino Marinos parodymus, išvažinėjo Sverdlovsko sritį skersai ir išilgai, surinko daiktinius įrodymus. Po to visa byla buvo perduota tardytojams ir... subyrėjo lyg kortų namelis. Mat M. Valejeva atsisakė savo parodymų ir pareiškė, esą prisipažinti ją privertę kriminalistai. Į pensiją besiruošiančio tardytojo V. Anikino išleista iš areštinės, įtariamoji tuoj pat pasislėpė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu sulaikytos maniakės asmenybė slepiama, bet „Komsomolskaja pravda“ rašo, kad tai ta pati M. Valejeva. Beje, tuo metu, kai ji buvo areštuota, senučių žmogžudysčių nebuvo. Jai išėjus, jos vėl prasidėjo. Nuo 2009-ųjų birželio 15-osios M. Valejeva buvo ieškoma – tik ne už žmogžudystes, o už sukčiavimą.

Dabar kriminalistai vėl sako, kad jau galų gale padėtas taškas garsioje serijinių žudynių byloje, tačiau tardytojai vėl prašo neskubėti. Kai kurie jų abejoja, ar visas 20 pensininkių nužudė M. Valejeva – galbūt Sverdlovsko srityje žudo kelios maniakės?..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų