REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusis Lietuvoje nusipirko galimai vogtą automobilį

Ketvirtadienį pasienyje su Baltarusija, Šalčininkų kontrolės punkte, VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai patikrino iš Lietuvos vykstančio 23-ejų Baltarusijos piliečio ir jo vairuojamo  automobilio „Mercedes Benz 412 D“ dokumentus. Jie buvo tvarkingi. Automobilio priekaboje baltarusis gabeno 2009 m. laidos automobilį „BMW 390L“ be numerių. Vairuotojas kontrolei pateikė jo vokiškus registracijos dokumentus ir teigė, kad mašina buvo pirkta Lietuvoje. Pasieniečiai netruko nustatyti, kad automobilio kėbulo numeriai, įtariama, yra perkalti.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT pareigūnai automobilį nukėlė nuo priekabos, jis šiuo metu saugomas VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA

Ekspertai dar tirs ir mašinos registracijos liudijimą – neatmetama, kad jis irgi gali būti suklastotas.

Baltarusis po apklausos paleistas. Beje, šiemet tai jau antras atvejis, kai šis automobilių gabenimu į savo šalį besiverčiantis vyras įstringa Šalčininkų punkte. Prieš tai jis irgi gabeno Lietuvoje pirktą automobilį, kurio dokumentai, įtarta, buvo suklastoti.

Pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai Lietuvoje baltarusiai įsigija įtartinų automobilių su padirbtais dokumentais. Pavyzdžiui, praėjusį trečiadienį Tauragėje automobilį nusipirkęs baltarusis šiuo 2002 m. laidos „Opel Zafira“ prancūziškais numeriais namo negrįžo. Šalčininkų punkte jį sulaikė pasieniečiai, nes mašinos registracijos liudijimas buvo suklastotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų