REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pabėgėlių iš Kirgizijos srautas mažėja

Iš Kirgizijos į Uzbekistaną traukiančių pabėgėlių skaičius pastaruoju metu sumažėjo, skelbia Uzbekistano Užsienio reikalų ministerija. Tačiau pabrėžiama, kad nors pabėgėlių srautas ir sumažėjo, tačiau Uzbekistane jau dabar yra 120 tūkst. pabėgėlių, kuriems reikalinga humanitarinė pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Uzbekistano Užsienio reikalų ministerija teigia, kad niekas iš laikinosios Kirgizijos vyriausybės net nemėgino užmegzti kontakto su uzbekų pareigūnais ir pasidomėti pabėgėlių likimu. Uzbekai dėl to reiškia nustebimą ir nerimą.

REKLAMA

Smurtas Kirgizijos pietuose pastaruoju metu kiek aprimo. Oficialūs duomenys skelbia, kad per etninius neramumus tarp kirgizų ir uzbekų iš viso žuvo apie 200 žmonių, dar daugiau kaip 1,4 tūkst. buvo sužeisti. Tiesa, neoficialiais duomenimis aukų skaičius yra žymiai didesnis nei skelbiama ir gali siekti kelis tūkstančius žmonių.

Ketvirtadienį Ošo miesto centre vėl buvo girdimi šūviai, o tai yra ženklas, kad etniniai neramumai vėl gali suintensyvėti. CNN žurnalistai teigia, kad anksčiau šūvius Ošo mieste buvo galima girdėti tik naktimis, o ketvirtadienį pirmą kartą susišaudymai vyko ir dieną.

Skelbiama, kad iš Kirgizijos pietų nuo birželio 11 dienos buvo evakuoti ir maždaug 180 Rusijos piliečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų