REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę baigėsi išorinių kandidatų teikimas į Vytauto Didžiojo universiteto ir Marijampolės, Panevėžio, Utenos, Žemaitijos bei Šiaulių kolegijų tarybas. Kandidatūros buvo keltos labai aktyviai, po kelias į vieną vietą. Maždaug per mėnesį nuo kvietimo pradžios į Vytauto Didžiojo universiteto tarybą pasiūlyti 32 asmenys į 5 vietas, o į kolegijų tarybas – 72 kandidatai į 20 numatomų vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) tarybos išoriniais kandidatais siūlomi žinomi visuomenės veikėjai, menininkai, Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų vadovai, verslininkai, politikai. Į Marijampolės kolegijos tarybą pasiūlyti 22 kandidatai, į Panevėžio – 11, Utenos – 17, į Žemaitijos kolegiją – 12 ir Šiaulių – 10 kandidatų.

REKLAMA

Kandidatus į švietimo ir mokslo ministro skiriamus aukštųjų mokyklų tarybų narius siūlė valstybės, verslo, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus įstaigos ir organizacijos, aukštųjų mokyklų senatai, alumnų asociacijos, fiziniai asmenys. Žmonės taip pat galėjo siūlytis patys.

Aukštojo mokslo taryba birželio 22 dieną švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui pateiks savo atrinktus kandidatus. Ministras iš pasiūlytų sąrašų išrinks ir patvirtins 5 VDU tarybos išorinius kandidatus ir po 4 kolegijų tarybų išorinius kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma, kad VDU ir Šiaulių kolegijos, jau turinčios patvirtintus statutus, tarybos (sudarytos iš išorinių ir vidinių narių) bus patvirtintos jau iki liepos 1-osios. Planuojama, kad likusios kolegijos, kurių statutų dar nėra patvirtinusi Vyriausybė, naujas tarybas turės rugsėjo mėnesį.

Pirmasis naujai suformuotų tarybų uždavinys – išrinkti universiteto rektorių arba kolegijų direktorius. Tarybų uždaviniai taip pat yra numatyti strateginius aukštosios mokyklos tikslus, užtikrinti jos atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naują tarybą jau turi Mykolo Romerio universitetas – pirmoji aukštoji mokykla, persitvarkiusi pagal Mokslo ir studijų įstatymą.

Iki birželio 28 dienos dar galima siūlyti kandidatus į Lietuvos kūno kultūros akademijos tarybą, o iki liepos 5 dienos – į naujo Sveikatos mokslų universiteto tarybą.

Kandidatų sąrašus ir daugiau informacijos rasite

http://www.smm.lt/smt/amt/index.htm

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų