REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo komentatorius Nerijus Kesminas atidžiai žiūri beveik visas šio Pasaulio futbolo čempionato rungtynes, tačiau jas mato kitaip negu futbolo aistruoliai.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar tenka stebėti visas varžybas ar ką nors praleidžiate?

– Būna, kad netyčia praleidžiu. Vakar turėjau kelionę, tad Brazilijos ir Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos rungtynes mačiau epizodiškai, tačiau šiais laikais yra galimybė rungtynes parsisiųsti ir pažiūrėti įrašą. Daugiau viską teko matyti tiesiogiai.

REKLAMA

– Kaip vertinate Pasaulio futbolo čempionatą?

– Nuvylė tai, kad pirmajame ture mažai įmuštų įvarčių. Kodėl, galime spėlioti. Galbūt stipriosios komandos dėliojasi jėgas taip, kad lemiamoms kovoms jų liktų daugiau. Galbūt trukdo per didelis atsargumas, nes pirmųjų rungtynių negalima pralošti. Pralaimėjus jas, reikia laimėti dvejas likusias.

O šiaip čempionatas įdomus. Pirmiausia todėl, kad jis pirmą kartą vyksta Afrikoje. Daug dėmesio sulaukia tas zyzimas. Man jis nepatinka, nes prarandama tikroji stadiono dvasia.

REKLAMA
REKLAMA

Apie komandas kol kas kalbėti sunku, nes sužaistos tik pirmosios rungtynės. Dabar geriausią įspūdį palieka Vokietija ir Argentina. Matosi ir tai, kad Olandija dar nepademonstravo viso savo potencialo.

– Kokią rinktinę palaikote?

– Tai – dažniausiai užduodamas klausimas, į kurį neturiu ką atsakyti. Aš futbolą žiūriu kitaip. Sirgalius vadovaujasi emocija, o mano žiūrėjimas – vertinti.

– Kas taps pasaulio čempionais?

– Vis dar lieku prie savo ankstesnės nuomonės – Brazilija. Ispanai jau dvejus metus rodo, kad yra geriausi pasaulyje, tačiau dvejų didelių čempionatų iš eilės beveik niekas nelaimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip manote, kada galime tikėtis Lietuvos rinktinės dalyvavimo Europos ar pasaulio čempionatuose?

– Bet kada. Manau, kad latviai tikrai nesitikėjo dalyvauti 2004 metų Europos čempionate, slovakai taip pat nemanė, kad pavyks patekti į šių metų čempionatą. O šių komandų potencialas nėra didesnis. Tereikia sėkmingų burtų ir fortūnos. Be jos į pasaulio ar Europos čempionatus patenka vos kelios komandos.

– Kaip Pasaulio čempionate atrodytų Lietuvos rinktinė?

– Taip, kaip rungtynėse Alžyras–Slovėnija ar Slovakija–Naujoji Zelandija. Niekas nežinojo, kas nugalės.

Giedrius Vaitkevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų