REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Liuksemburgo Vyriausybės vadovu Žanu Klodu Junkeriu (Jean Claude Juncker) sutarė, jog bus pradėtos intensyvios konsultacijos dėl Liuksemburgo investicijų į Lietuvos atsinaujinančių energijos šaltinių sektorių.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialaus vizito į Liuksemburgo Didžiąją Hercogystę atvykusi Lietuvos Respublikos Prezidentė D. Grybauskaitė trečiadienį susitiko su Liuksemburgo Didžiuoju Hercogu Henri ir Didžiąja Hercogiene Marija Tereza (Maria Teresa) bei Vyriausybės vadovu.

REKLAMA

Lietuvos Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva ir Liuksemburgas per pastaruosius du dešimtmečius tapo gerais draugais ir patikimais partneriais.

"Mūsų bendradarbiavimas Europos Sąjungoje parodė, kad turime daug bendrų interesų. Veikdami kartu galime pasiekti ne tik abipusės naudos, bet ir sustiprinti mūsų šalių, mūsų žmonių draugystę. Man yra tekę gerai pažinti, kaip veikia Europos Sąjunga iš vidaus. Visuomet žavėjausi ta Europos vienybės ir solidarumo dvasia, kurią Liuksemburgas - Europos Sąjungos šalis steigėja - nuosekliai gynė ir gina iki šiol. Šios vertybės labai artimos ir mano šaliai. Ne mažiau vertinga mūsų partnerystė NATO, siekiant užtikrinti tarptautinį stabilumą ir saugumą Europos Sąjungoje", - kalbėjo Lietuvos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Liuksemburgo Didysis Hercogas sakė, kad Prezidentės europinė patirtis ir reikalų išmanymas būnant Europos Komisijos nare visuomet žavėjo Liuksemburgo vadovus, ir pabrėžė esąs įsitikinęs, kad ši Lietuvos vadovės patirtis ir toliau tarnaus Lietuvos labui bei Europos vienybei stiprinti.

Lietuvos vadovė susitiko Liuksemburgo Ministru Pirmininku Ž. K. Junkeriu. Pasak Prezidentės spaudos tarnybos, šalies vadovė su Liuksemburgo Vyriausybės vadovu sutarė, jog bus pradėtos intensyvios konsultacijos dėl Liuksemburgo investicijų į Lietuvos atsinaujinančių energijos šaltinių sektorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Europos Sąjungos įsipareigojimai plėtoti kiekvienoje šalyje atsinaujinančios energijos šaltinius atveria puikių galimybių investuoti Lietuvoje. Liuksemburgo premjeras parodė didelį susidomėjimą šia, Liuksemburgui aktualia galimybe. Pakviečiau poną Žaną Klodą Junkerį atvykti į Lietuvą su suinteresuotų verslininkų ir ekspertų grupe konkrečioms deryboms, ir premjeras šį mano siūlymą priėmė," - sakė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Lietuvos Prezidentė ir Liuksemburgo premjeras taip pat susitarė paruošti ir greitu laiku pasirašyti kultūrinio bendradarbiavimo sutartį, kuri suteiks impulsą turizmo plėtrai, meno ir kultūros žmonių bendradarbiavimui.

REKLAMA

Susitikime aptarti ir ketvirtadienį Europos vadovų taryboje Briuselyje svarstomi klausimai - ekonomikos koordinavimo ir finansinės kontrolės priemonės, ES raidos strategijos iki 2020 m. tarptautinė politika.

Lietuvos vadovė taip pat susitiko su Liuksemburgo Parlamento Pirmininku Lorenu Moraru (Laurent Mosar) ir užsienio reikalų ministru Žanu Aselbornu (Jean Asselborn).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų