REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai visi prisimena animacinį filmuką apie pažaduką, kuris vis pažadėdavo, duodavo žodį, bet neištesėdavo, todėl ir buvo pramintas pažaduku...

REKLAMA
REKLAMA

Pažaduku tapo ir Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, kuris niekaip nesugeba į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę įtraukti klausimo dėl Ypatingai svarbių Lietuvai įvykių sąrašo papildymo bei patvirtinimo ir pradėti sąrašo derinimo su Europos Komisija procedūros, nors dar ankstyvą pavasarį iš Seimo tribūnos viešai buvo pažadėjęs šį klausimą į darbotvarkę įtraukti iš karto po Šv. Velykų. Jau ir Joninės atėjo, o klausimas taip ir neišspręstas, todėl A. Kubilius tampa tiesiogiai atsakingas už tai, kad šimtai tūkstančių Lietuvos krepšinio mėgėjų rudenį ir vėl neturės galimybių stebėti tiesioginių Eurolygos krepšinio varžybų transliacijų per nemokamą TV kanalą.

REKLAMA

Reikia priminti, kad pirmas mano, kaip Jaunimo ir sporto komisijos pirmininko, kreipimasis į ministrą pirmininką minėtu klausimu buvo išsiųstas dar 2009 metų lapkritį. Per pastarąjį pusmetį prašymas ne kartą buvo pakartotas, kol prieš Šv. Velykas pagaliau išgautas viešas A. Kubiliaus pažadas iš Seimo tribūnos tokį sąrašą parengti ir Vyriausybės posėdyje patvirtinus išsiųsti į Europos Komisiją suderinimui.

Prieš tai vis buvo išsisukinėjama, bet kai po eilinio mano kreipimosi šia tema Europos Komisija atsakė, kad pati Lietuvos Vyriausybė neatliko namų darbų, toliau išsisukinėti Vyriausybės vadovui jau nebebuvo galimybių. Klausimą buvo pavesta parengti ir su Lietuvos atsakingomis institucijomis suderinti Vidaus reikalų ministerijai, kuri viską atliko ir 2010 m. balandžio 14 d. parengė sprendimą Vyriausybės posėdžiui, bet užuot būtų priimtas, jis vėl atgulė valdininkų stalčiuje, dabar jau motyvuojant, kad jei tokio pobūdžio sprendimas būtų priimtas, privatus transliuotojas iš Vyriausybės galėtų pareikalauti kompensacijos, o biudžete ir taip trūksta lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Motyvai vėl nepagrįsti, nes priėmus naująjį Visuomenės informavimo įstatymą, kuriame nebebus išvardinti konkretūs reikšmingi įvykiai, toks Ypatingai svarbių įvykių Lietuvai sąrašas būtinai turės būti parengtas ir su Europos Komisija suderintas, todėl man nesuprantama, kodėl Vyriausybė vilkina šį procesą, nepatvirtina sąrašo ir nepradeda jo derinimo su Europos Komisija proceso.

Jei šios derinimo procedūros būtų atliktos, įsigaliojus naujam Visuomenės informavimo įstatymui, šis sąrašas taip pat iš karto įsigaliotų, o kitu atveju tektų dar ilgai laukti derinimo procedūrų pabaigos ir visą tą laikotarpį krepšinio mėgėjai neturėtų galimybės be papildomų investicijų į savo TV sistemas matyti Eurolygos transliacijų, o transliuotojai atitinkamai negalėtų iš anksto planuoti investicijų įsigyjant vienas ar kitas transliacijų teises. Šiuo atveju tik praradinėjame laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keista, kai Vyriausybė nenori ir negali išspręsti  elementaraus, bet šimtams tūkstančių krepšinio mėgėjų svarbaus klausimo, todėl kyla natūralus klausimas – ar Ministras Pirmininkas A. Kubilius yra savo žodžio šeimininkas, ar jo žodžio šeimininkas yra kažkas kitas?..

Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų