REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinio grupės „Rammstein“ albumo „Liebe ist Fur Alle Da“  viršelio kol kas niekas necenzūruos ir jis laisvai galės būti parduodamas muzikos įrašų parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša amerikietiškas muzikos portalas  Billboard, tokį sprendimą priėmė administracinis Kelno teismas.

REKLAMA

Šis sprendimas nėra galutinis ir gali būti atšauktas arba patvirtintas Miunsterio aukščiausiojo administracinio teismo.

Albumo „Liebe ist Fur Alle Da“ viršelis buvo cenzūruotas 2009 metų rudenį. Taip pasielgti rekomendavo Vokietijos valstybinis komitetas,  atsakingas už audiovizualinės  informacijos poveikį jaunimui.

Komitetas manymu, grupės „Rammstein“ albumo viršelyje pavaizduota nuotrauka propaguoja smurtą, o kai kurios dainos – sadomazochizmo idėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetas buvo pasiekęs, kad nuo 2009 metų lapkričio 11 dienos albumas būtų parduodamas nepermatomoje plastikinėje pakuotėje asmenims turintiems ne mažiau kaip 18 metų.

Teismas Kelne tokį sprendimą sustabdė, nes neįžvelgė „Rammstein“ dainų tekstuose aiškios smurto propagandos. Be to pažymėjo, kad komitetas nepaaiškino, kodėl sadomazochizmo minėjimas dainų tekstuose gali būti kenksmingas jaunų žmonių seksualinei raidai.

Vokietijos valstybinis komitetas, atsakingas už audiovizualinės informacijos poveikį jaunimui, ketina apskųsti Kelno teismo sprendimą aukštesnės instancijos teismui, tačiau iki galutinio sprendimo grupės „Rammstein“ albumas „Liebe ist für alle da“ bus parduodamas be jokių ribojimų, kaip ir kiti muzikos albumai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų