REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 14 dieną ištiktas širdies smūgio į Viešpaties glėbį iškeliavo Lietuvos kariuomenės atsargos pulkininkas, Vilkaviškio vyskupijos katedros kapitulos garbės kanauninkas Juozas Gražulis.Kunigas Juozas gimė 1956 02 21 Mankūnų kaime, Miroslavo parapijoje, Alytaus rajone, gausioje, net 15 vaikų katalikiškoje Monikos ir Antano Gražulių šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vykdydamas savo tarnystę kunigas Juozas visose paskyrimų vietose buvo ypatingai atsidavęs savo darbui. Jo vikaravimo metai – labai sėkmingo pastoracinio darbo su jaunimu laikas. Klebonaudamas ne tik statė bažnyčias, bet ir būrė gyvas tikinčiųjų bendruomenes. Tapęs vyriausiuoju LK kapelionu rūpestingai kūrė LK kapelionų instituciją, jos reglamentą ir statutą.

REKLAMA

Juozą Gražulį visi pažino kaip labai atvirą ir šiltą, mylintį ir linksmą, bičiulišką ir dainingą žmogų. Jis niekada nenurimdavo, jo veikla visada buvo tokia pat plati, kaip ir širdis... Iškalbingai apie jo tarnavimą žmonėms ir vadovimą Dievo tautai bylojo pačių skirtingiausių žmonių pagarbiai ir bičiuliškai tariamas vis tas pats kreipinys „Tėve, Juozapai...“. Turbūt geriausiai jo gyvenimą apibūdina jo mirties dieną skaitomas ir apmąstomas Dievo Žodis...

Kunigas Juozas Gražulis pašarvotas Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje (Nepriklausomybės a. 14A, Kaunas), lankymas birželio 15 d. nuo 9 iki 21 val. Šv. Mišios -18 val. Laidotuvės trečiadienį, birželio 16 d. 12 val. šv. Mišios Įgulos bažnyčioje, karstas išvežamas į Alytaus Šv. Kazimiero parapijos bažnyčią (Varėnos g. 24A), šv. Mišios bei palaidojimas bažnyčios šventoriuje - 16 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų