REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir Palestinos Nacionalinės Administracijos užsienio reikalų ministras Riadas Al-Malkis antradienį Vilniuje pasirašė Susitarimo memorandumą dėl politinių konsultacijų.

REKLAMA
REKLAMA

Memorandumas numato reguliarias konsultacijas dvišaliams, regioniniams ir tarptautiniams klausimams aptarti. Taip pat numatoma, kad užsienio reikalų ministrai skatins Lietuvos ir Palestinos institucijų, dirbančių tarptautinės politikos klausimais, kontaktus bei Lietuvos ir Palestinos privataus sektoriaus, kultūros ir nevyriausybinių organizacijų ryšius.

REKLAMA

A. Ažubalio ir su vizitu Lietuvoje besilankančio R. Al-Malkio susitikime aptartos Lietuvos ir Palestinos dvišalio bendradarbiavimo plėtros galimybės.

Palestinos užsienio reikalų ministras R. Al-Malkis pažymėjo, kad jis vertina Lietuvos pažangą, kurią padarė mūsų šalis nuo nepriklausomybės atkūrimo, todėl Palestiną ypač domina Lietuvos patirtis teisingumo, administracinių gebėjimų, švietimo srityse.

"Lietuva pagal galimybes siekia prisidėti prie Palestinos atkūrimo ir jos administracinių gebėjimų stiprinimo", - sakė A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2010 metų Lietuva yra delegavusi vieną policijos pareigūną į Europos Sąjungos policijos misiją Ramaloje (EUPOL COPPS), taip pat 2009 metais Lietuva priėmė grupę Palestinos rinkimų komisijos atstovų, kurie stebėjo Lietuvos Prezidento rinkimus.

Susitikime, be to, apsikeista nuomonėmis dėl Artimųjų Rytų taikos proceso, padėties Gazos ruože, Europos Sąjungos dvišalių santykių su Palestina.

Palestinos užsienio reikalų ministro R. Al-Malkio programoje taip pat numatyti susitikimai su Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Emanueliu Zingeriu, Ministro Pirmininko kancleriu Deividu Matulioniu ir apsilankymas Vilniaus universiteto Orientalistikos studijų centre, kuris šiais metais mini 200 metų sukaktį.

R. Al-Malkis perdavė kvietimą Lietuvos diplomatijos vadovui atvykti į Palestiną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų