REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys garsios Lietuvos sportininkės ugdys naująją čempionų kartą – pasaulinio lygio žvaigždės krepšininkė Jurgita Štreimikytė- Virbickienė, dviratininkė Simona Krupeckaitė ir bėgikė Eglė Balčiūnaitė skatins aktyvesnį, sportiškesnį ir sveikesnį jaunimo gyvenimo būdą vykdydamos unikalų projektą „Ateities čempionai“.

REKLAMA
REKLAMA

Susivienijusių tris skirtingas kartas atstovaujančių čempionių teigimu, šių veiksmų jos ėmėsi siekdamos savo pavyzdžiu įkvėpti šalies jaunimą būti iniciatyvesniu visose gyvenimo srityse bei aktyviau siekti užsibrėžtų tikslų ir norėdamos ateityje matyti savo šalies piliečių pergales viso pasaulio arenose, visose gyvenimo srityse.

REKLAMA

„Man rūpi, kiek medalių Lietuva parsiveš iš olimpinių žaidynių po 10 ar 20 metų. Didžiuojuosi galėdama garsinti Lietuvą pasaulyje savo pasiekimais, tačiau sporte nebūsiu amžinai, o, pavyzdžiui, į jaunimo sportinį ugdymą nėra investuojama, turint omeny, kaip sparčiai vystosi sportas pasauliniu mastu“.

„Norisi matyti būsimus čempionus ne tik sporto, bet ir politikos, mokslo, meno ir kitose srityse“, – teigia pasaulio čempionė ir rekordininkė S. Krupeckaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Projektas „Ateities čempionai“ startuos aktyvia socialinės komunikacijos kampanija, kuria bus siekiama ugdyti aktyvesnio gyvenimo būdo bei ryžtingesnę Lietuvos kartą. Projekto eigoje planuojamas bendradarbiavimas su švietimo ir mokslo įstaigomis bei institucijomis.

Pradėjusioje veikti specialioje kampanijos interneto svetainėje www.ateitiescempionai.lt ateityje bus galima rasti visą informaciją apie projektą ir čempionių patarimus. Į moksleivius bei jų tėvus orientuotas projektas tęsis mažiausiai pusmetį.

„Asmeniškai man atrasti save padėjo sportas, todėl pati būdama mama, noriu pasidalinti sukaupta patirtimi su kitais tėvais ir vaikais. Mano pirmas patarimas jiems – svarbu ne konkreti sporto šaka, galvojimas apie būsimus pasiekimus, o kad pats užsiėmimas jiems patiktų“, – sako Europos čempionė J. Štreimikytė – Virbickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ateities čempionų“ idėją aktyviai remiančios padažų ir pagardų „Daumantų“ gamintojos bendrovės „Vesiga“ generalinis direktorius Saulius Grinkevičius teigia, jog šiam projektui susibūrusios sportininkės jau yra įnešusios svarų indėlį Lietuvos sportui ir tarptautiniam įvaizdžiui, todėl jų sprendimas rūpintis ir savo pamaina yra sektinas pavyzdys.

„Sportininkai yra vieni iš geriausių šalies ambasadorių ir teigiamo Lietuvos įvaizdžio skleidėjų visame pasaulyje. Esame įsitikinę, kad ši iniciatyva atkreips daugelio tėvelių ir vaikų dėmesį bei ateityje turėsime dar daugiau Lietuvos čempionų visose gyvenimo srityse“, – sako S. Grinkevičius.

REKLAMA

Jauniausia prie projekto prisijungusi dalyvė, perspektyvi lengvaatletė Eglė Balčiūnaitė, šiuo metu aktyviai treniruojasi Portugalijoje vykstančioje stovykloje.

„Projekte sieksiu paskatinti tėvelius nukreipti savo vaikus tinkamiausia linkme, o vaikus nebijoti pasirinkti jiems artimo užsiėmimo. Mane pačią sportuoti įkvėpė močiutės ir tėvų pavyzdys, kurie praeityje taip pat buvo sportininkai. Jiems esu už tai dėkinga, nes sporto dėka, mano manymu, jau pasiekiau daugiau“, – sako E. Balčiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų