REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Turtuoliai – vargšai“, – naujas, skandalingas TV3 televizijos socialinės realybės projektas. Turtingi, žinomi, išskirtine prabanga ir dėmesiu besimėgaujantys Lietuvos žmonės priima vargetų jiems mestą iššūkį.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai tokia didžiulė atskirtis tarp turtingųjų ir vargšų, norisi atkreipti tų žmonių, kurie gyvena gerai ir net lemia Lietuvos likimą, dėmesį į situaciją šalia mūsų. Jie nebeįsivaizduoja, ką reiškia neturėti duonos, stogo virš galvos. Mes norime, kad jie bent trumpam atsigręžtų į kitus. Kai suprasime, kad visi mes tos pačios šalies gyventojai ir mums ne visvien, kaip gyvena artimas, tik tada mes galėsime prisipažinti esantys tolerantiška, sumania visuomenės dalimi“, – sako naujos TV3 laidos „Turtuolis – vargšas“ prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

REKLAMA

Pagyventi vargetų, skurstančių pensininkų ar konteineriuose maisto ieškančių valkatų gyvenimą jau pasiryžo Seimo nariai, pramogų pasaulio garsenybės, garsūs visuomenės veikėjai.

„Matau dabar gatvėse valkataujančius žmones, susitinku su elgetomis, bet ir pati pasiryžau dalyvauti socialiniame eksperimente. Aš priimu iššūkį ir noriu savo akimis pamatyti žmonių reakcijas ir tą gyvenimą, kuris lieka už kadro, nors vyksta šalia mūsų“, – sako Seimo narė Dalia Teišerskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje ne tik žymūs žmonės persikūnys į neatpažįstamus personažus, bet ir socialiai atskirti asmenys bent trumpam bus sugrąžinti į normalų gyvenimą.

„Mūsų tikslas – nors akimirkai sugrąžinti benamius, socialiai atskirtus asmenis į normalų gyvenimą ir galbūt tai padės jiems užsikabinti už vilties šiaudo. Juk ne viskas blogai, gal dar įmanoma išlipti iš duobės, į kurią jie grimzdo dėl susiklosčiusių situacijų ar pačių kaltės“, –  sako Samas.

Visiškai neatpažįstamu vargeta taps ir pramogų pasaulio banginiu vadinamas Egmontas Bžeskas, pripratęs prie prašmatnių blizgučių ir stulbinančio populiarumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žiūrovams įdomu pamatyti reakciją tų žmonių, kurie spindi iš televizijos ekrano. Ar jie žino, ką reiškia neturėti pakankamai pinigų maistui, neturėti namų, važinėti vien tik visuomeniniu transportu ir net neįsivaizduoti, kas tai yra atostogos užsienyje ar kaip atrodo paprastų paprasčiausias kino teatras. Jų tikri išgyvenimai, emocijos, išpažintys bent parą išbuvus visų atstumtu, beturčiu, niekam nereikalingu žmogumi. Žimona, ne mažesnis įspūdis nesuvaidinto vaikiško džiaugsmo, kai tu bent sekundę tampi normalios visuomenės nariu. Švariai nusiprausi, gražiai apsirengi ir po dvidešimties metų nueini į kiną“, – sako Samas.

TV3 „Turtuolių – vargšų“ premjera – jau greitai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų