REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos krepšinį krečia skandalai. Dešimt Superlygos komandų nusprendė atsiskirti ir sukurti naują lygą. Toks sprendimas priimtas dėl pastarųjų įvykių Rusijos krepšinyje bei galimos korupcijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Nusprendėme, kad neįmanoma dalyvauti turnyre, kurio vadovais mes nebepasitikime. Atsiskiriantys klubai sukurs naują profesionalią bei nepriklausomą krepšinio lygą. Nepriklausomybės statusas bei komandų vadovų lygos valdymas garantuos aukšto lygio čempionatą, švarų žaidimą ir padės pakelti mūsų krepšinio lygį.

REKLAMA

Esame įsitikinę savo pasirinkimu ir pasiruošę prisiimti visą atsakomybę už galimas pasekmes. Ketiname padidinti susidomėjimą Rusijos krepšiniu, pritraukti į tribūnas sirgalius, o į sporto mokyklas – jaunuosius Rusijos krepšininkus“, – skelbiama oficialiame pareiškime.

Pranešama, jog naujojoje lygoje dalyvaus Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“, Kazanės „Unics“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Sankt Peterburgo „Spartak“, Maskvos srities „Triumf“, Samaros „Red Wings“, Krasnojarsko „Jenisej“ ir Nižnij Novgorodo krepšinio klubas.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad kantrybės taurė galutinai buvo perpildyta po skandalo Rusijos čempionato ketvirtfinalyje, kuomet žiniasklaida paviešino įrašą, kuriame aiškiai girdėjosi, kaip teisėjai, gavę nurodymus „iš viršaus“, stengėsi pakreipti rungtynių eigą ir padėti Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai iškovoti pergalę prieš Maskvos „Dinamo“>

Paskutiniuoju Superlygos čempionu tapo Ramūno Šiškausko Maskvos CSKA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų