REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BP naftos išsiliejimas Meksikos įlankoje jau kainavo 1,6 mlrd. dolerių

Naftos kompanija BP pirmadienį išplatintame pranešime teigia, kad dėl balandžio mėnesį Meksikos įlankoje įvykusio naftos išsiliejimo jau išmokėti 1,6 mlrd. dolerių. Šią sumą sudaro nelaimės padarinių likvidavimas, įvairiausios išmokos ir nuostolių atlyginimas.

REKLAMA
REKLAMA

Avarija už maždaug 70 kilometrų nuo Luizianos kantro esančioje naftos platformoje „Deepwater Horizon“ įvyko balandžio 20 dieną. Nafta ir toliau tebeteka į vandenį nepaisant to, kad ištisos savaitės buvo praleistos siekiant sutvarkyti prakiurusį naftos grėžimo vamzdį, o darbams vykdyti jau išleisti milijonai dolerių.

REKLAMA

BP vadovas Tony Haywardas žada, kad jo kompanija atstatys Meksikos įlankos pakrantę „į jos pradinę būklę“. Tiesa, iš pradžių tikrieji nelaimės mastai buvo pernelyg nuvertinti.

JAV mokslininkai skelbia, kad iš Meksikos įlankos dugne esančio pažeisto naftos gręžinio per dieną galėdavo ištekėti apie 40 tūkst. barelių naftos. Iki šio buvo manoma, kad į vandenį per dieną patenka ne daugiau kaip 12-19 tūkst. barelių naftos. Tai yra didžiausia aplinkosauginė katastrofa per visą JAV istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų