REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lewisas Hamiltonas ir Jensonas Buttonas McLaren komandai iškovojo antrą iš eilės pergalingą dublį, o štai jų pagrindiniai varžovai iš Red Bull, pasirinkę kiek kitokią taktiką, net nepasiekė podiumo.

REKLAMA
REKLAMA

Markas Webberis, šeštadienio kvalifikacijoje iškovojęs teisę startuoti iš pirmos eilės, dar iki starto iškrito iš pagrindinių pretendentų į pergalę skaičiaus – Red Bull mechanikams teko keisti pavarų dėžę australo bolide, ir čempionato lyderis iš antros startinės vietos po baudos nukrito į septintą. Nauju pirmos startinės vietos nugalėtojo Lewiso Hamiltono kaimynu tapo australo komandos partneris Sebastianas Vettelis, o greta jo po vieną poziciją laimėjo Fernando Alonso, Jensonas Buttonas, Vitantonio Liuzzi ir Felipe Massa.

REKLAMA

Starto metu Lewisui pavyko išlaikyti lyderio poziciją, o Vettelis sugebėjo apginti savo antrą poziciją nuo labai neblogai startavusio Alonso atakų.  Kiek toliau už jų tuo metu „badėsi“ Massa ir Liuzzi, kas jiems abiems baigėsi visų savaitgalį iškovotų pozicijų praradimu ir neplanuotu sustojimu boksuose po pirmo rato.

Vitalijui Petrovui viskas nuo pat pradžių klostėsi nesėkmingai. Starto metu rusas dviem ratais išvažiavo ant žolės, apsisuko ir trenkėsi į Pedro de la Rosą. Renault buvo nestipriai pažeistas, todėl nukritęs į patį peletono galą Petrovas tęsė kovą – bet po kelių ratų paaiškėjo, kad pilotas startavo anksčiau nei buvo galima, dėl ko gavo baudą – pravažiavimą pro techninio aptarnavimo zoną. O netrukus Petrovas gavo ir dar vieną tokią pat baudą – šį kartą už išprovokuotą ruso avariją lenktynių starto metu, po kurio lenktynės praktiškai tapo jam sunkiais bandymais...

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie lyderius, tai dauguma iš jų startavo su minkštos sudėties padangomis, tikėdamiesi ankstyvo saugos automobilio pasirodymo – ir jau po kelių pirmų kovingų ratų pradėjo prarasti tempą! Hamiltoną tuoj pat pavijo Vettelis, o Webberis, aplenkęs Buttoną, pavijo trečioje vietoje važiavusį Alonso – Red Bull komandos lenktynininkai startui buvo pasirinkę kietesnę padangų sudėtį. Septinto rato pabaigoje du buvę McLaren partneriai kartu užsuko į boksus, paleisdami Red Bull pilotus į lyderių pozicijas – ir techninio aptarnavimo zonoje Alonso, dėka kiek sklandesnio Ferrari mechanikų darbo, sugebėjo aplenkti Lewisą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet greitai tapo aišku, kad kietesnės sudėties padangos su pilnais kuro bakais ilgai netvers. Vienas po kito į boksus užsuko Kubica, Schumacheris (beje, įsiveržęs net į trečią poziciją), Webberis ir Vettelis... O lenktynių lyderiu tapo... Sebastienas Buemi, bet ant Toro Rosso piloto uodegos jau sėdėjo Alonso su Hamiltonu. Casino posūkyje Fernando priartėjo prie šveicaro, kuo spėjo pasinaudoti Lewisas – ilgoje tiesiojoje, vedančioje prie paskutinio posūkio, britas aplenkė Ferrari lenktynininką, susigrąžinęs sau tuo pačiu ir lyderio poziciją – Buemi tuo metu pasuko į boksus pasikeisti padangų.

REKLAMA

Po pirmo sustojimo situacija stabilizavosi: lenktynėse lyderiavo Hamiltonas, kurį persekiojo Alonso, o paskui ispaną važiavo Buttonas. Kalbant apie Vettelį ir Webberį, jie po savo pirmų apsilankymų boksuose į trasą grįžo atitinkamai ketvirtoje ir penktoje pozicijose.

Jau po trečdalio distancijos visa lyderių grupė užsuko savo antriems sustojimams – visi, išskyrus Marką Webberį. Australas, vienintelis iš lyderių tuo momentu nenaudojęs padangų su juostele (Vettelis, skirtingai nei Markas, jas buvo užsidėjęs per pirmą sustojimą), pasirinko skirtingą nei varžovai taktiką, bet sėkmės ji jam neatnešė. Su kiekvienu ratu Marko padangos vis labiau ir labiau dilo, ir likus dvidešimt ratų iki finišo, Hamiltonas susigrąžino lyderio poziciją, aplenkęs australą pirmame posūkyje. Webberis tada užsuko į boksus, o į trasą grįžo penktas, paskui savo komandos partnerį. Į antrą vietą buvo pakilęs Alonso, bet greitai jį pavijo ir aplenkė Buttonas – ispanui taip pat kilo problemos su padangomis, todėl jis nusprendė išsaugoti trečią poziciją, nestojęs į kovą su dabartiniu pasaulio čempionu.

REKLAMA

Bet daug labiau „plaukioti“ pradėjo Schumacheris. Michaelis, kaip ir Webberis, lenktynes baigė su minkštos sudėties padangomis, todėl paskutiniuose ratuose buvo priverstas mažinti tempą. Likus devyniems ratams iki finišo, septyniskart pasaulio čempioną, kovojant dėl aštuntos pozicijos, aplenkė Buemi, o dar po dviejų ratų vokietį aplenkti bandė buvęs jo Ferrari komandos partneris Massa, bet Michaelis išstūmė brazilą stabdymo metu prieš paskutinį posūkį iš trasos, sulaužydamas jam priekinį sparną. Beje, šį incidentą po finišo peržiūrės lenktynių teisėjai. Na o pačiame paskutiniame rate Schumacherį po kontratakos aplenkė Liuzzi, o taip pat ir Sutilas, ir Michaelis languotą vėliavą pamatė tik vienuoliktas...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas ją pamatė Lewisas Hamiltonas, laimėjęs antras iš eilės lenktynes ir dėka šios pergalės įsiveržęs į pirmą vietą asmeninėje įskaitoje. McLaren, kaip ir prieš dvi savaites Turkijoje, iškovojo pergalingą dublį, kai antras finišą kirto Jensonas Buttonas. Podiumą dar papildė Fernando Alonso, o Red Bull lenktynininkai, statę už lenktynes, šį kartą pralaimėjo – Sebastianas Vettelis finišavo ketvirtas, Markas Webberis – penktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų