REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad gera šeimininkė aliejuje nekepa. Šį kartą klausiame: ar iš tiesų taip? Ką mes žinome apie riebalus? Iš kur jie atsiranda, kokios jų rūšys ir ypatybės? Kaip juos valgyti, gaminti ir laikyti, kad gautume didžiausią naudą ir galėtume drąsiai mėgautis jų skoniu?

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi Skonio mokykla didžiausią dėmesį kreipia saviems, mūsų šalies ūkininkų rankomis auginamiems ir gaminamiems produktams, iš visų riebalų išskirsime keletą: augalinius sėmenų ir rapsų aliejus, sviestą ir gyvulinius taukus.

REKLAMA

Apie riebalus, kokių jų būna, kuo jie vertingi ir apie jas siūlančius vietos ūkininkus kviečiame pasikalbėti ateinantį ketvirtadienį, birželio 17 d., 18.30, „Jalta“ restorane. Neformalioje, jaukioje aplinkoje, be streso, prie puodelio naminės arbatos kalbėsime ir ragausime.

Mūsų svečiai:

-         Vietos sėmenų aliejų gaminančios įmonės UAB “Aletovis" gamybos vadovas Arūnas Jakaitis iš Šakių;

REKLAMA
REKLAMA

- Jaltos restoranui pieno produktus (sviestą, grietinę, grietinėlę ir kt.) tiekianti ūkininkė iš Prienų rajono Vaiva Buliauskienė.

Skaniajai pokalbio daliai – degustacijai - numatėme:

-         juoda duona su anties taukais (troškinti su baltu vynu ir svogūnais)...

-         ridikėliai su nuostabiuoju Vaivos sviestu maišytu su vasariškais žalumynais:)

-         salotos “Vasaros vitaminų bomba" su semenų aliejumi

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-         arbata su melysa iš Jaltos daržo bei grietinėle... cia tai bent!

Primename, kad Skonio mokykla – visų mūsų bendra iniciatyva, todėl kviečiame jus susitikimo metu drąsiai dalytis savo žiniomis, patirtimi, skoniais, patiekalais ir receptais – šį kartą apie riebalus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų