REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje lankysis Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) generalinis direktorius Jukija Amanas (Yukiya Amano).

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 14-16 dienomis TATENA vadovas susitiks su Prezidente Dalia Grybauskaite, Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, užsienio reikalų ministru Audroniumi Ažubaliu, energetikos ministru Arvydu Sekmoku ir aplinkos ministru Gediminu Kazlausku. Planuojama aptarti branduolinės energetikos projektus ir su jų įgyvendinimu susijusius branduolinės saugos klausimus.

REKLAMA

TATENA vadovas taip pat lankysis Ignalinos atominėje elektrinėje, kur apžiūrės uždarytą antrąjį jėgainės bloką, susipažins su jėgainės eksploatacijos nutraukimo procesu ir naujos atominės elektrinės projekto įgyvendinimo eiga.

Birželio 16-ąją Vilniuje J. Amanas dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje „Regioniniai branduolinės energetikos projektai“. Joje taip pat dalyvaus Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos, Europos Komisijos ir Espoo konvencijos dėl poveikio aplinkai vertinimo tarpvalstybiniame kontekste sekretoriato atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų