REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo sužvėrėjusio biržiečio kenčia ne tik motina ir kaimynai - įsiūčio pagautas girtuoklis mirtinai uždaužė kaimynų augintinį.

REKLAMA
REKLAMA

Ieškojusius ramybės pasitiko žiaurumas

Žvėriškai nukankinto bejėgio padarėlio šeimininkai sako Biržuose išvydę „fašizmo" apraiškas.

REKLAMA

Agluonos gatvėje gyvenanti Pavelo Prochorovo šeima iš Birštono į Biržus atsikėlė neseniai. Tvarkingoje sodyboje sutikta šeimininkė sakė, jog mūsų mieste šeima tikėjosi rasti ramybę, kuri vyrui reikalinga po iškentėtos operacijos.

„Nieko negaliu kalbėti - tik fašistai šitaip elgiasi. Mes tą kačiuką auginome nuo dviejų mėnesių, ant rankų nešiojome, o jį nukankino", - pratrūko raudoti moteris, kalbėdama, kad dėl šio įvykio juodu su vyru ištiko didžiulis stresas.

REKLAMA
REKLAMA

Prochorovų augintas 11 mėnesių gyvūnėlis buvo uždaužytas kitoje gatvės pusėje gyvenančių kaimynų namo verandoje.

Iš šeimininkų sodybos išklydęs katinas atsidūrė Gučų namuose, kuriuose su senute šeimininke bei jos sūnumi Gedučiu gyvena ir katė.

Devintą dešimtį metų skaičiuojanti senutė po operacijos gydoma ligoninėje. Niekur nedirbantis ir girtaujantis 1963 metų gimimo jos sūnus šiuo metu namie gyvena vienas.

Praėjusį šeštadienį policijoje įregistruotas pranešimas, kad Gedutis savo namų verandoje metaliniu strypu užmušė katiną. Vėliau paaiškėjo, kad įtūžęs vyras katinėlį daužė žarstekliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie įvykį policijai pranešė pas kaimynus esantys svečiai - aplinkiniai žmonės bijo Gedučio.

Užmušto gyvūno šeimininkas P. Prochorovas sako pats galėjęs vyriškai pakalbėti su augintinio žudiku, tačiau lemiamu momentu susitvardęs. Iš policijos pareigūnų vyras išgirdęs, jog nesiėmęs savivaldžiavimo jis pasielgė teisingai.

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pranešama, jog nusikalstamos veikos padarymu įtariamas G. Gučas apklaustas. Nusikaltimo padarymo dieną jam nustatytas 2,74 prom. girtumas.

Gaili motinos

Vakar kalbinti Agluonos gatvės gyventojai sakė laukiantys, kad žiaurusis kaimynas būtų nors laikinai uždarytas į areštinę.

REKLAMA

„Nors kokiems trims mėnesiams jį pasodintų, tai gal išsigąstų. O piniginė bauda nieko nereikštų - tektų ją mokėti vargšei motinai, kurią jis ir taip skriaudžia", - kalbėjo žmonės.

Kaimynai tvirtino, kad žiaurus Gedučio elgesys - neatsitiktinumas. Jiems ne sykį teko girdėti sūnaus grasinimus motinai. Prieš senutę jis nevengdavęs ir ranką pakelti.

„Bijome, kad kita auka gali tapti motina - jam protą visai sumaišė alkoholis, kurio pirkimui reikalauja pinigų", - nuogąstavo Agluonos gatvės žmonės. Jie sako pastebėję ir keistą vyro elgesį - virvele atsitvertą bendro kiemo teritoriją, nuolatinius keiksmus ir išpuolius.

REKLAMA

Galvojo, kad puola žiurkės?

Trečiadienį iš ryto G. Gučas jau buvo girtas. Jis neneigė užmušęs kaimynų kačiuką, pasakojo apie esą jo padarytas eibes. Gedučiui atrodo, kad katinėlis pas jo augintinę Murkę įslinko pro atvirą orlaidę.

Iš vyro kalbos atrodė, kad jis jautėsi užpultas katinėlio, kurį palaikęs ... žiurke.

„Gulėjau girtas, girdėjau puodus barškant, tai galvojau, kad žiurkės puola", - aiškino vyriškis. Jis rodė, kaip vaikėsi katinėlį, kuris neva jį puolęs.

„Šoko man ant krūtinės, o akys - tokios žalios, išpūstos", - baisėjosi vyras ir smulkiai aiškino, kaip žarstekliu vaikomas katinas lakstė liesdamas palanges dengiančias užuolaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žvėrišką katiną" Gedutis užspeitė į kampą ir mirtinai uždaužė verandoje - dar ir vakar čia buvo matyti kraujo žymės.

Turi „užsakymų"?

Pastebėjus, kad dabar jo, šitokiu žiaurumu pasižymėjusio, visi kaimynai vengia, vyras nesutriko.

„Nesąmonė. Kaip tik dabar manęs prašo pagalbos - siūlo butelį, kad užmuščiau daržus iškasančius katinus", - pagyvėjo Gedutis. Ir vaizdžiai papasakojo, kaip jam žiūrint televizijos laidą „Kitas" atėjo kaimynas ir paprašė... užmušti kitą katiną, kuris jo daržo lysves gadinantis. Už pagalbą žadėjo pastatyti butelį alkoholio.

REKLAMA

Paaiškinus, kad jo gali laukti ir kalėjimas, Gedutis trumpam susimąstė. Bet netrukus prisipažino mušęs ir motiną.

„Kartais būdavo", - linksėjo galvą. O savo katytę, kuri nuo šeimininko slėpėsi, Gedutis teigė mylintis - su ja dabar miegantis ir niekam skriausti neleisiantis.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia vieneri metai nelaisvės. Nužudyto augintinio šeimininkai gali prisiteisti ir neturtinę žalą.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų