REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė antrą dieną vykstančiame NATO gynybos ministrų susitikime Briuselyje paragino Gruziją tęsti reformas ir parėmė šalies pastangas siekti narystės NATO.

REKLAMA
REKLAMA

"NATO turi laikyti atviras duris pasirengusioms kandidatėms", - sakė ministrė R. Juknevičienė.

REKLAMA

Šiame NATO gynybos ministrų susitikime daug diskusijų sulaukė NATO štabų reforma. Lietuvos ministrė parėmė bendras pastangas sumažinti perteklinę struktūrą ir kartu akcentavo, kad Aljansas turi būti visada pasirengęs vykdyti svarbiausias užduotis, susijusias su NATO 5-uoju straipsniu, įtvirtinančiu kolektyvinės gynybos įsipareigojimą.

Baigiantis susitikimui buvo pasirašyta NATO gynybos ministrų deklaracija.

Ketvirtadienį įvykusiame NATO gynybos ministrų susitikime su Ukrainos gynybos ministru Michailu Ježelu Lietuva siūlė tęsti glaudų Ukrainos ir NATO bendradarbiavimą, pasidžiaugė glaudžiais Lietuvos ir Ukrainos karių ryšiais užtikrinant saugumą Afganistane. Dvišaliame susitikime su Ukrainos gynybos ministru krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė aptarė Ukrainos užsienio ir saugumo politikos kryptis, taip pat Lietuvos ir Ukrainos gynybinio bendradarbiavimo perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Atskirame susitikime Lietuvos krašto apsaugos ministrė su kolegomis iš Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos ministru kalbėjo apie regioninio saugumo aktualijas.

Briuselyje taip pat įvyko trišalis Baltijos šalių gynybos ministrų susitikimas, kuriame buvo aptartas Baltijos šalių bendradarbiavimas užtikrinant Baltijos šalių oro erdvės stebėjimą ir kontrolę.

NATO gynybos ministrų susitikimas vyko birželio 10-11 dienomis Briuselyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų