REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos universiteto (KU) Studentų sąjungos atstovų nuogąstavimai, jog šaltukas gali pakišti koją planuotam mitingui, nepasitvirtino. Susirinkusiai išsakyti savo pozicijos akademinei jaunuomenei pavyko gyvu žiedu apjuosti "Studlendu" pavadintą auditorijų ir prekybos centrą, ketvirtadienį rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Į trečiadienį vykusį mitingą šalia naujųjų auditorijų, įsikūrusių paslaugų komplekse, kaip ir planuota, susirinko apie 500 studentų. Palaikyti teisę į geresnes mokymosi sąlygas ginančių KU auklėtinių atvyko ir nemenkas būrys Šiaulių, Vilniaus bei Kauno aukštųjų mokyklų studentų.

REKLAMA

Pastarojo miesto studentija pademonstravo didžiausią solidarumą - Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos, Lietuvos žemės ūkio universitetų, Lietuvos kūno kultūros akademijos bei Kauno kolegijos auklėtiniai į uostamiestį atriedėjo net 4 autobusais.

"Mūsų akcijos tikslas pasiektas. Sulaukėme nacionalinio lygmens palaikymo ir įsitikinime, kad KU bėdos rūpi ne tik mums", - džiaugėsi KU Studentų sąjungos prezidentas Vitalijus Kondratas.

REKLAMA
REKLAMA

Į mitingą susirinkę studentai tvirtino nesuprantantys tokios valstybės politikos, kai bet kokia iniciatyva užtikrinti geresnes sąlygas akademinei jaunuomenei yra stabdoma, o tuo metu statybų pajūryje problema ignoruojama.

Viešąjį interesą ginanti Generalinė prokuratūra reikalauja nugriauti komercinę statinio dalį. Jo likimą vasario pabaigoje turėtų nuspręsti Klaipėdos apygardos administracinis teismas.

Prekybos centro statybos 2005 metų vasarą užkliuvo Seimo audito komitetui, kuriam tuo metu vadovavo Artūras Skardžius. Buvo susirūpinta, jog Klaipėdos universitetas panaudos teise jam perduotą valstybinės žemės sklypą esą naudoja ne pagal paskirtį. Aukštoji mokykla sudarė 20 mln. litų vertės investicinę sutartį su privačia bendrove, o ši finansavo prekybos centro ir auditorijų statybas, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo metu daug kalbama apie aukštojo mokslo reformą bei mokslo ir verslo bendradarbiavimo būtinybę, tačiau Klaipėdos pavyzdys rodo, kad kol kas bazės tam nėra", - apgailestavo Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentas Liutauras Kazlavickas

Palaikyti akademinės jaunuomenės atskubėjo ir uostamiesčio savivaldybės atstovai. Miesto meras Rimantas Taraškevičius tikino studentus, jog galų gale nugalės sveikas protas ir teismas priims universitetui ir visam miestui palankų sprendimą.

Pasak mero, nors "Studlendas" yra vienas pirmųjų švietimo įstaigos ir privataus kapitalo bendradarbiavimo pavyzdžių, jo situacija šalyje nėra išskirtinė. Yra miestų, kuriuose prekybos centrai sėkmingai įsikūrė bažnyčių teritorijose, tačiau dėl to diskusijų nekyla.

REKLAMA

Be to, mero teigimu, prieš 3 metus komplekso vietoje veikusios parduotuvės, remonto dirbtuvės taip pat niekam nekliuvusios, nors tada galioję tie patys įstatymai.

Paskaitos „Studlende“ vyksta nuo semestro pradžios – vasario 1-osios. Jame įrengtos dvi modernio auditorijos (kiekvienoje telpa po 260 studentų), 100 vietų konferencijų salė ir skaitykla.

"Galiu drąsiai teigti, jog duodama leidimą komplekso statybai savivaldybė nenusižengė įstatymams, o naujasis statinys jokios žalos valstybei nepadarė", - tvirtino R. Taraškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų