REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija nebeturi pinigų karinėms bazėms užsienyje

Rusija neturi jokių planų kurti naujas karines bazes užsienyje, teigia Rusijos Federacijos Tarybos gynybos ir saugumo komiteto pirmininkas Viktoras Ozerovas, kuris cituoja šalies gynybos ministrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis (gynybos ministras, red. past.) teigė, kad tai yra prabanga. Mes jau dabar užsienyje turime 4 karines bazes. Papildomų bazių kūrimas būtų per didelė našta“ - teigė V. Ozerovas.

REKLAMA

Kirgizijoje Rusija turi savo karinių oro pajėgų bazę, kuri yra už 20 kilometrų nuo sostinės Biškeko. Praėjusiais metais Kirgizijos vyriausybė pratęsė šios bazės nuomą papildomiems 49 metams. Susitarimas dėl bazės nuomos automatiškai pratęsiamas kas 25 metus.

Ukrainos Sevastopolio mieste yra įsikūrusi Rusijos karinio jūrų laivyno bazė – Juodosios jūros flotilė. Neseniai buvo pasirašytas susitarimas, pagal kurį bazės nuoma pratęsiama dar 25 metams skaičiuojant nuo 2017 metų, kai baigiasi dabartinė sutartis.

Šieme Rusija taip pat pasirašė sutartis su tarptautinės bendruomenės nepripažįstamomis separatistinėmis Pietų Osetijos ir Abchazijos respublikomis dėl karinių bazių įkurdinimo jų teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų