REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pratęsė sankcijas Baltarusijai

JAV prezidentas Barackas Obama dar metams pratęsė sankcijas Baltarusijai, trečiadienį skelbiama oficialiame Baltųjų rūmų internetiniame puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas argumentuojamas tuo, kad kai kurių Baltarusijos vyriausybės narių veiksmai ir politika pakerta šalies demokratinius procesus ir institucijas, neleidžia tirti žmogaus teisių pažeidimų, susijusių su politinėmis represijomis, bei neleidžia kovoti su korupcija. Visa tai esą kelia pavojų JAV užsienio politikai ir nacionaliniam saugumui.

REKLAMA

B. Obama pabrėžė, kad nepaisant sąlyginio situacijos Baltarusijoje pagerėjimo, lieka dar daug iššūkių, kuriuos ši šalis turi įveikti.

2006 metais JAV dėl žmogaus teisių pažeidimų ir demokratijos trūkumo uždraudė į šalį atvykti daliai Baltarusijos valdžios elito įskaitant ir prezidentą Aleksandrą Lukašenką. Be to, buvo įšaldytos šiems pareigūnams priklausančios sąskaitos. 2007 metais buvo įvestos sankcijos Baltarusijos naftos produktų gamintojai „Belneftchim“ kompanijai ir JAV veikiančiai jos dukterinei kompanijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų