REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinėje valiutų rinkoje prekyba buvo pakankamai chaotiška. Nemažai dėmesio buvo skiriama galimoms centrinių bankų intervencijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Europos akcijų rinkos nuotaikas atspindintis FTSEurofirst 300 smuko 1.5%. JAV akcijų rinkos indeksai Dow Jones ir S&P 500 dieną baigė atitinkamai paaugę 1.26% ir 1.1%. Naftos kaina pakilo virš 72 JAV dolerių už barelį ir trečiadienį ryte svyravo ties 72.50 JAV dolerių atžymą. Aukso kaina vakar kilo į naujas rekordines aukštumas – 1251.85 JAV doleriai už unciją. Tačiau vėliau kaina koregavosi žemyn ir dieną baigė tie 1236.43 lygiu.

REKLAMA

Euro ir JAV dolerio valiutų poros kursas pasistiebė 0.37% iki 1.1967 lygio. Vakar kursas vienu metu staigiai pakilo apie 100 punktų. Rinkos dalyviai bandė įžvelgti galimą signalą apie Europos centrinio banko intervenciją (ECB) arba tai tiesiog buvo didelis rimto rinkos žaidėjo sandoris. Ženkliai garsiau apie intervenciją kalbama žiūrint į Euro ir Šveicarijos franko kurso viražus. Kursas vienu metu taip pat šoktelėjo aukštyn. Vakar EUR/CHF krito į naujas rekordines žemumas. Investuotojai mano, kad Šveicarijos centrinis bankas vėl gali imtis veiksmų ir stabdyti franko stiprėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar rinkos dalyvių veiksmus įtakojo ir naujienos apie pirmadienį vakare euro zonos finansų ministrų "pasirašytus" teisinius dokumentus dėl 440 mlrd. eurų fondo įsteigimo. Šis fondas yra viena iš sudedamųjų anksčiau patvirtinto 750 mlrd. eurų ekonomikos gelbėjimo fondo dalių.

Svaro ir JAV dolerio kursas vakar judėjo labai permainingai, tačiau dieną užbaigė nepakitęs ties 1.4465 lygiu. Vienu metu kursas buvo nusileidęs iki 1.4344 lygio. Svarą neigiamai paveikė "Fitch Ratings" įspėjimas, jog D.Britanijai gresia "didžiuliai" finansiniai sunkumai ir, kad ji privalo kuo skubiau sumažinti biudžeto deficitą. Tai pat pabrėžiama, kad skolos auga greičiausiai iš visų AAA skolinimosi reitingą turinčių valstybių. Šiandien bus skelbiamas D.Britanijos užsienio prekybos balansas.

JAV dolerio ir jenos kursas tai pat svyravo pakankamai dideliame diapazone, tačiau dieniniai pokyčiai buvo labai neženklūs. Kursas baigiantis vakarykštei prekybai apsistojo ties 91.44 lygiu. Jena nestiprėjo ir kitų valiutų atžvilgiu. Naujajam premjerui N.Kan nepavyko įplieksti investuotojų pasitikėjimo, kurie toliau nerimauja dėl Japonijos ekonomikos ateities. Šiandien USD/JPY kursui ženklesnės įtakos gali turėti Federalinio rezervų banko vadovo Ben Bernanke ataskaita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų