REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtis vokiečių mano, kad Silezijos ir Rytų Prūsijos regionai, kurie nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos priklauso Lenkijai, Lietuvai ir Rusijai, vis dar yra vokiečių, rodo apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiame, istorijai skirtame savaitraščio "Der Spiegel" numeryje taip pat skelbiama, kad 40 proc. apklausos dalyvių apgailestavo dėl Silezijos ir Rytų Prūsijos, kurios iki 1945 metų priklausė Vokietijai, praradimo.

REKLAMA

Beveik visa Silezija dabar priklauso Lenkijai. 1990 metais, po komunizmo žlugimo, Vokietija pasirašė sutartį su Lenkija, kuria Lenkijos ir Vokietijos siena skelbiama nekintama ir kuria Vokietija kaip valstybė atsisako teisių reikšti pretenzijas į Lenkijos teritoriją.

Tačiau šioje sutartyje nekalbama apie asmenų teritorines pretenzijas, kurios daug metų kėlė šioms šalims diplomatinių problemų.

Pernai Vokietija atmetė Lenkijos reikalavimus tikslinti šią sutartį, kurie buvo pateikti po to, kai viena nedidelė, privačiai finansuojama vokiečių asociacija iškėlė 22 ieškinius Europos Žmogaus Teisių Teisme dėl teisės į nuosavybę, esančią dabartinėje Lenkijoje, atkūrimo.

Tūkstančio žmonių apklausą minėtam savaitraščiui atliko institutas "TNS Forschung".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų