REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas gali duoti Vakarams garantijų, kad šalies branduoline programa siekiama tik taikių tikslų, jeigu derybos vyks be išankstinių sąlygų, antradienį vakare pareiškė pagrindinis Irano branduolinės programos atstovas Ali Larijani (Alis Laridžanis).

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu kita šalis nuogąstauja, kad Irano veikla gali nukrypti ateityje, mes neturime nieko prieš, kad šie nuogąstavimai būtų sureguliuoti prie derybų stalo", - sakė žurnalistams A.Larijani Vienoje.

REKLAMA

"Mes galime pateikti būtinus užtikrinimus ir garantijas, kad niekada nebus nukrypimo į branduolinio ginklo pusę", - sakė A.Larijani.

Tuo tarpu prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinežadas) dieną, kai baigiasi Jungtinių Tautų (JT) nustatytas terminas Teheranui įšaldyti savo urano sodrinimo veiklą, pareiškė, jog Iranas tęs savo branduolinę programą.

"Tęsime savo darbą, kad per trumpiausią įmanomą laiką įgyvendintume savo teisę (į branduolinę technologiją)", - prezidento žodžius, pasakytus šalies šiaurėje esančiame Sijakale, citavo studentų naujienų agentūra ISNA.

JT Saugumo Taryba, kuri gruodžio mėnesį uždraudė perduoti technologijas ir patirtį Teherano branduolinei programai, gali svarstyti platesnio masto sankcijas, jei Teheranas, kaip ir tikimasi, trečiadienį nesustabdys urano sodrinimo branduoliniam kurui gauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų