REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liūties padarinių likvidavimas Kaunui gali kainuoti apie 0,5 milijono litų, tačiau antradienį Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje posėdžiavusi Ekstremalių situacijų komisija taip ir nenusprendė, iš kur tam gauti lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, išsiaiškino, jog kreiptis pagalbos į Vyriausybę būtų galima tik tada, jei Kaune tektų skelbti ekstremalią situaciją. Iki to nebuvo prieita, nors birželio 3 dienos vakare įsismarkavus stipriam lietui ir transporto, ir žmonių judėjimas mieste buvo paralyžiuotas. Dėl liūties sutriko transporto eismas ne tik mieste, bet ir Kauno pakraštyje esančiuose Amaliuose, kur sodų bendrijoje žmonės nuolat gyvena individualiuose namuose, dėl užsikimšusios vandens pralaidos teko 9 žmones evakuoti iš jų būstų.

REKLAMA

Tąkart visą naktį lijęs lietus miestui padarė nemažai nuostolių: nuokalnėse susidarė žemių ir žvyro nuošliaužos, dėl per didelio kiekio vandens kai kurie keliai tapo neišvažiuojami, įsmego gatvės. Iki antradienio mieste dar buvo atliekami vandens pumpavimo darbai.

"Įvertinome visus gautus pranešimus dėl liūties padarytų nuostolių. Visi atlikti ir būsimi darbai buvo suskirstyti į tris grupes: gatvių valymas, želdynų tvarkymas, gatvių ir jų priklausinių pažeidimų likvidavimas. Pirmų dviejų grupių darbai mieste yra atlikti. Visus gatvių valymo darbus mums operatyviai padėjo atlikti "Kauno švara", o išlūžusius medžius ir šakas surinko "Irgita", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

REKLAMA
REKLAMA

Gatvių valymo darbai miestui kainuos 19 tūkst. litų, želdinių tvarkymas - 17 tūkst. litų.

Liūties metu kelio ruože važiuojant iš Panerių gatvės ties Kleboniškio tiltu (kylant į kalną Klaipėdos link) įsmego 50-60 m. kelio ruožas. Jam sutvarkyti reikėtų apie 76 tūkst. litų. Tikėta, jog tas lėšas skirs automagistrales prižiūrinti įmonė, tačiau tik antradienį paaiškėjo, kad rimto remonto laukiantis kelio ruožas priklauso Kauno miesto savivaldybei.

Iš Kaunui reikalingos 0,5 mln. litų sumos daugiausia pinigų teks skirti gatvių ir jų priklausinių pažeidimams pašalinti - 461,3 tūkst. litų. Už šiuos pinigus būtų tvarkomi apgriuvę šlaitai, pravažiavimai, kurie buvo išplauti liūties metu, valomos purvu ir šiukšlėmis užneštos pralaidos, grioviai. Laukia finansavimo ir šaligatvių dangų atstatymo darbai, kelių bortų ir latakų sutvarkymas, atraminių sienučių remontas ir t. t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miesto tvarkymo skyrius neturi papildomų lėšų, todėl bus prašoma pinigų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.

"Iki ketvirtadienio būtina patikslinti visas sąmatas ir ieškoti lėšų, kad visi liūties padariniai kuo skubiau būtų likviduoti. Juolab kad dalis darbų jau atlikta", - sakė miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius. Beje, operatyviausiai nelaimės metui atėję gyventojams į pagalbą miesto ugniagesiai, kaip teigė Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Evaldas Raižys, papildomai išleido tik apie 1,5 tūkst. litų. Mat turėjo daugiau važinėti nei įprasto budėjimo metu, pumpuoti vandenį iš apsemtų patalpų, šalinti nuo automobilių audros metu užvirtusius medžius. Iš vienos medžio prispaustos mašinos gelbėtojams teko išlaisvinti jos ekipažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų