REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinėje prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl buvusios Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjos Vilijos Pilitauskienės galimo tarnybos pareigų neatlikimo nagrinėjant administracinių teisės pažeidimų bylas.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas pradėtas išnagrinėjus gautą Teisėjų tarybos pranešimą. Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Šiaulių apygardos prokuratūrai, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime spaudai.

REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, šią savaitę Prezidentė Dalia Grybauskaitė atleido V. Pilitauskienę iš teisėjos pareigų.

Teismų savivaldos institucijos nustatė, kad teisėja vilkino daugybę administracinės teisės pažeidimų bylų iki joms suėjo senaties terminai ir galimi pažeidėjai liko nenubausti, laiku nesurašė teismo sprendimų ir užkirto bet kokias galimybes skųsti jos priimtus sprendimus, sistemiškai ir itin grubiai pažeidinėjo bylų nagrinėjimo tvarką ir terminus bei Teisėjų etikos principus.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėją V. Pilitauskienę atleisti iš pareigų Prezidentei patarė Teisėjų taryba.

Pasak D. Grybauskaitės, teisėja, kuri taip grubiai ir nuolatos pažeidinėjo įstatymus, neverta teisėjo vardo, nes jį diskredituoja ir žemina. Teisėjos elgesys, pasak šalies vadovės, padarė nepataisomą žalą visos teismų sistemos reputacijai ir dar labiau pakirto visuomenės pasitikėjimą teisingumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų