REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pradėjo svarstyti Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma nustatyti, kad pagal autorines sutartis gautos pajamos neturėtų įtakos motinystės (tėvystės) pašalpos dydžiui. Tačiau su darbdaviu apdraustasis neturėtų būti susijęs darbo santykiais ar jų esmę atitinkančia veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį po pateikimo už šią įstatymo pataisą balsavo 50 Seimo narių, prieš nebuvo, 5 susilaikė. Toliau Seimo plenariniame posėdyje šį projektą numatoma svarstyti birželio 17 d.

REKLAMA

Projektą pateikęs Seimo narys Rimantas Jonas Dagys tikisi, kad priėmus šią pataisą motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjai aktyviau dalyvaus visuomeniniame, moksliniame, kultūriniame bei politiniame valstybės gyvenime, viešai skelbs savo kūrinius, laisvai sudarinėdami autorines sutartis, taip palaikydami savo įgūdžius ir nesibaimindami prarasti dalies savo pajamų.

Be to, asmenims po pakankamai ilgų vaiko priežiūros atostogų neprireiktų adaptacinio laikotarpio vėl integruojantis į darbo rinką.

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą apdraustajam, išleistam vaiko priežiūros atostogų ir turinčiam draudžiamųjų pajamų, yra mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų