REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK pradeda rodyti Egidijaus Knispelio rengtą dokumentinių filmų ciklą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“. Šį ketvirtadienį, pirmojoje dalyje, bus papasakota apie tai, kam iš tiesų galėjo „trukdyti“ žurnalistas Vitas Lingys ir už ką ir Lietuvoje šaudomi žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol aiškinant šio išskirtinai rezonansinio nusikaltimo motyvaciją, visa atsakomybė būdavo nurašoma nusikalstamam susivienijimui „Vilniaus brigada“. V. Lingys savo rašiniais, neva, kliudė banditams iš brigados ramiai gyventi. Buvo ne taip... Kas kontroliavo „Vilniaus brigadą“? Kam buvo reikalinga, kad tokia būtų?

REKLAMA

Filme daug iki šiol neviešintos informacijos apie situaciją to meto teisėtvarkos sistemoje. Žurnalistas medžiagą pradėjo rinkti prieš dvejus metus. „Niekada netikėjau, kad „Vilniaus brigada“ yra ta tema, dėl kurios nušovė mano kolegą Vitą Lingį. Išsklaidyta banditų gauja mieste – nėra ta tema. Dėl tos istorijos važiavau į Rygą, Jūrmalą, Maskvą. Nepaprastai įdomi Dekanidzių šeimos ir viso jų klano istorija. Apie tai taip pat būtų galima parašyti storą knygą“, - sako E. Knispelis.

Kodėl už žurnalisto nužudymo organizavimą teismas nuteisė vieną Borisą Dekanidzę? Kodėl parodymus prieš jį davęs Igoris Acremovas po teismo nuosprendžio sakė prokurorams: „Jūs mane apgavote“? Ar iš tiesų, įkalbinėdami duoti parodymus prieš buvusį vadeivą, prokurorai jam žadėjo tik keturiolika – penkiolika metų nelaisvės, o teismas skyrė iki gyvos galvos ( vėliau bausmės laikas sutrumpintas iki 25 metų nelaisvės ). Ką žinote apie Dekanidzių šeimos klaną? Kokios verslo įmonės priklausė klanui? Kurios iš jų veikia ir dabar ?  Ką trejus metus Borisas Dekanidzė veikė, gyvendamas užsienio šalyse? Tik po to jis tapo įtakingu nusikaltėliu Lietuvoje. Kas buvo jo didžiausias patarėjas, vadintas „Vilniaus brigados“ „krikštatėviu“? Atsakymus į šiuos  klausimus Egidijus Knispelis bandys atsakyti šį ketvirtadienį, 20.00 val., dokumentiniame cikle „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų