REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar į darbą grįžęs kyšininkavimu įtariamas “Vilniaus vandenų" pardavimų ir rinkodaros direktorius Nerijus Laurinaitis sulaukė laikinojo bendrovės vadovo pranešimo apie atleidimą iš darbo. Ikiteisminis tyrimas, pradėtas po Specialiųjų tyrimų tarnybos vizito į bendrovę, tebevyksta.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitiko piketuotojai

Po beveik mėnesį trukusių priverstinių atostogų Lukiškėse dar savaitę pailsėjęs N.Laurinaitis vakar į darbą prasmuko svetimu automobiliu tamsintais stiklais. Taip jis išvengė prie bendrovės nuo ankstaus ryto lūkuriavusių piketuotojų, protestavusių, kad specialiųjų tarnybų triukšmingai sulaikyti veikėjai po kurio laiko tyliai grįžta į tuos pačius postus ir tęsia savo juodus darbelius.

REKLAMA

Pasak piketo organizatorės Ritos Naudužienės, protestuotojams nepavyko akis į akį susitikti su N.Laurinaičiu, tačiau keletą valandų palaukę jie gavo laikinojo “Vilniaus vandenų" vadovo Dariaus Indriūno patikinimą, esą jis neketina leisti N.Laurinaičiui toliau dirbti bendrovėje.

Vakar po pietų D.Indriūnas “Respublikai" patvirtino, kad prisidirbęs bendrovės pardavimų ir rinkodaros direktorius bus atleistas iš pareigų, kaip ir Darius Norkus, kurį valdyba iš posto išvertė jau kitą dieną po STT vizito.

REKLAMA
REKLAMA

“Tokie veikėjai darbo vietose nelaikomi, - patvirtino D.Indriūnas. - Generalinį direktorių valdyba realiai gali atleisti be jokių motyvų, tiesiog pareiškusi nepasitikėjimą. Eilinio darbuotojo atveju atleidimo procedūra šiek tiek sudėtingesnė. Bet dabar mes radome būdą, ir ji jau prasidėjo".

Kompensacijos negaus

Pasak D.Indriūno, N.Laurinaitis atleidžiamas pagal Darbo kodekso 136 straipsnį, numatantį, kad darbo sutartį su darbuotoju esant tam tikroms aplinkybėms galima nutraukti vienašališkai ir be įspėjimo.

“Jei žmogus sudaro pagrindą įtarti jį kyšio reikalavimu arba pinigų pasisavinimu, tai yra pažeidimas, kurio užtenka, kad jis būtų atleidžiamas. Pagrindas iš tiesų yra - tai STT pateikti įtarimai, - aiškino D.Indriūnas. - Šiandien (pirmadienį - red. past.) įteikėme jam raštu išdėstytus atleidimo motyvus, jis turi laiko pamąstyti, o rytoj atleisime. Ir jokių kompensacijų darbuotojui minėtas straipsnis nenumato".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Respublikos" paklaustas, ar N.Laurinaitis gavo atostogų kompensaciją, kai paleistas iš Lukiškių dar savaitę nebuvo darbe, laikinasis “Vilniaus vandenų" vadovas teigė, kad, jo žiniomis, atleidžiamasis atostogavo savo sąskaita. D.Indriūnas taip pat teigė nemanąs, kad STT įtariamas darbuotojas ko nors pasiektų, jei sprendimą atleisti jį iš darbo išdrįstų apskųsti teismui.

“Viską galima skųsti, bet mes irgi tarėmės su teisininkais, ir jie mano, kad pagrindas atleisti jį iš darbo tikrai yra pakankamas", - įsitikinęs D.Indriūnas.

STT įtaria, kad “Vilniaus vandenų" generalinis direktorius D.Norkus ir jo pavaldinys N.Laurinaitis iš viešuosiuose pirkimuose dalyvavusių bendrovių reikalavo 4-20 tūkst. litų kyšių, kelialapių į poilsines keliones Slovakijoje ir Turkijoje. Bendra galima gautų kyšių suma - apie 40 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų