REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietos verslininkų ir užsienio investuotojų teigimu, problemų, susijusių su žemės rinkos reguliavimu Lietuvoje tiek daug, kad esą jau nebepakanka supaprastinti vieną ar kitą procedūrą. Problemą raginama spręsti iš esmės, pranešė LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkų teigimu, būsimų naujakurių ar žemės neatgaunančių savininkų piketų sumažėtų, jei Lietuvoje būtų lankstesnės teritorijų planavimo procedūros, sparčiau tvirtinami bendrieji planai ar laisviau keičiama žemės paskirtis.

REKLAMA

"Miško žemė šiuo metu yra šventesnė už šventą karvę - nei žemės paskirčių keitimo, jokių statybų, jokių rekreacinių objektų negali būti statoma, ypač valstybinio miško žemėje. Su tomis pačiomis problemomis susiduria ir privatūs miško savininkai", - tvirtino Miško savininkų asociacijos pirmininkas Algis Gaižutis.

Verslininkai itin skundžiasi savivaldybių biurokratija. Pavyzdžiui, žemės paskirties keitimo procedūra užtrunka net iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

"Yra noras labiau pareguliuoti savininkams ar vystytojams gyvenimą, o ne atstovauti viešam interesui", - sakė Nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Robertas Dargis.

Laisvosios rinkos instituto duomenimis, pernai įmonių, turėjusių sunkumų pradėti naudoti žemę, padvigubėjo. Tokia padėtis esą rodo, kad nebepakanka kosmetinių tvarkos padailinimų.

Valdžios pareigūnai kol kas apie esminius pakeitimus nekalba. Jų nuomone, ir dabartinis reguliavimas neblogas, tik įstatymų dažnai nepaisoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų