REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena geriausių šių laikų pasaulio sportininkių 27-erių metų Lietuvos treko dviratininkė Simona Krupeckaitė medalius raško kaip uogas, o rekordus gerina net ir pati to per daug nesitikėdama. Tačiau nepaisant paskutinių įspūdingų rezultatų, ji tikina, kad įgyvendino dar tik trečdalį savo planų.

REKLAMA
REKLAMA

Medalis – staigmena

Po intensyvaus ir itin sėkmingo pasirodymo dviejuose Europos dviračių treko taurės etapuose Rusijoje ir vienadienėse sprinto rungties varžybose Sen Deni (Prancūzijoje) S. Krupeckaitė į Lietuvą grįžo ne tik su pagerintu pasaulio rekordu, bet ir rekordiniu pergalių skaičiumi.

REKLAMA

Lietuvė pagerino ilgiau nei 17-a metų atsilaikiusį rusės Olgos Sliusarevos planetos rekordą ir iš viso į mūsų šalį parsivežė net penkis medalius, iš kurių – trys aukso.

Pasak sportininkės trenerio ir vyro Dmitrijaus Leopoldo, nors pagerinti rekordą ir buvo ruoštasi, tačiau nesitikėta, kad pavyks jį pasiekti taip greitai.

„Mes planavome pagerinti būtent sprinto rungties rekordą ir kryptingai dirbome ties tuo treniruočių metu. Tačiau nesitikėjome, kad pavyks jį pasiekti taip greitai. Mums tai buvo staigmena, bet jei nebūtų pavykę, būtume nenusiminę r toliau dirbtume, kol pasiektume užsibrėžtą tikslą“, – teigė D. Leopoldas.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi jis neslėpė, kad kažin, ar S. Krupeckaitė jau pasiekė savo geriausią formą, nes tai padaryti yra planuojama per 2012 metų olimpines žaidynes Londone.

„Žinote, tobulumui ribų nėra. Mes svajojame apie olimpinį medalį, kad ir kokios spalvos jis būtų. O norint tai pasiekti, turime būti daug stipresni tiek fiziškai, tiek psichologiškai, pasiekti savo piką. Viliuosi, kad Londone būsime dar greitesni nei dabar. Tam turime 2-ejus metus, per kuriuos intensyviai treniruosimės“, – tikino treneris.

Sėkmės paslaptis – poilsis

„Dar vienas rekordas – mūsų sąskaitoje. Lietuva tikrai turi kuo didžiuotis. Noriu pasakyti ačiū vienam žmogui – Dmitrijui (treneriui D. Leopoldui – aut. pastaba). Jis sugebėjo mane paruošti dar vienam spyriui visoms dviratininkėms. Atrodo, kad jis moka puikiai manipuliuoti manimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš varžybas labai gerai jaučiausi, nebuvo jokios įtampos. Buvau labai gerai pailsėjusi, nes paskutiniu metu treniravausi mažiau nei anksčiau. Tai ir tapo mano šio pasiekimo paslaptimi“, – atskleidė S. Krupeckaitė.

„Rekordo pagerinimas – labai svarbus stimulas psichologiniu aspektu. Tai įrodymas, kad esu geriausia, kad mūsų su treneriu pasirinkta sistema veikia. Tiesa, už pasaulio rekordą finansinės naudos jokios negauni“, – pareiškė ji.

„Visi deda pastangas, nori pagerinti tą rekordą, kuris atsilaikė net 17 metų, o mes imame ir nušluostome visiems jiems nosį. Tikiuosi, kad ši pergalė dar labiau padidins mano ir viso dviračių sporto gerbėjų gretas Lietuvoje. Nes nors ir esame maži, esame reikalingi. Susigniaužę į vieną kumštį, galime parodyti, ko iš tikrųjų esame verti“, – patriotiškai kalbėjo pasaulio rekordininkė.

REKLAMA

Paklausta, kokios sąlygos buvo varžybų, kuriose ji užfiksavo naująjį planetos rekordą, dieną, uteniškė jokių priekaištų neturėjo.

„Buvo karšta, lauke buvo 24-26 laipsniai šilumos. Taigi galima sakyti, kad Dievas tą dieną sužaidė mūsų naudai“, – džiaugėsi lietuvė.

Nauji tikslai ir Pasaulio futbolo čempionatas

Po intensyvių varžybų į tėvynę grįžusios S. Krupeckaitės artimiausi planai – poilsis Lietuvoje. Ji laiminga, kad galės kurį laiką praleisti ramesniu tempu.

Pasiteiravus, kaip ilsėsis, mūsiškė atsakė, jog aktyviai.

„Be to, stebėsiu Pasaulio futbolo čempionatą. Sirgsiu už Argentiną. Kodėl? Nes jos rinktinėje žaidžia gražūs berniukai“, – nusišypsojo S. Krupeckaitė.

REKLAMA

Kokius dar tikslus ji yra užsibrėžusi artimiausiems metams?

„Noriu užlipti ant nugalėtojų pjedestalo dar daug daug kartų, ypač ant olimpinio ir pasaulio čempionato. Taigi dar tik pradedu eiti tuo keliu. Ir toliau taip pat stengsiuosi bei tikėsiu, kad viskas bus gerai“, – ambicijų nestokojo lietuvė.

Tiesa, ji nebežino, kokį dar rekordą galėtų pagerinti.

„Na, sprinto rungtynėse nebeliko, ką būtų galima gerinti, nes viską jau pagerinau. Dabar sieksiu medalių kiekio didinimo spintoje rekordo“, – smaikštavo ji.

„Europos čempionatas Pruškove, Lenkijoje, vyks tik rugsėjį, tad dabar turėsiu pakankamai laiko ne tik pailsėti, bet ir pasirengti jam“, – pridūrė S. Krupeckaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų