REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį aktorius Marius Jampolskis ir grupės “Studentės" narė Irūna Puzaraitė laimėjo muzikinį projektą “Žvaigždžių duetai 4". Poros populiarumas kaip ant mielių pradėjo augti po to, kai šie žiūrovus ir žiniasklaidą nustebino itin teatrališkais pasirodymais ir kai kuriuos jų vainikavusiais dueto bučiniais. Marius, poruotas ir su scenos partnere Irūna, ir su jaunąja operos soliste Ona Kolobovaite, pusiau juokais, pusiau rimtai sako, kad būtų išties pamalonintas, jei tai, ką rašo spauda, būtų tiesa ir jam ant kaklo tikrai kabintųsi moterys!

REKLAMA
REKLAMA

- Ką gavai iš šio muzikinio projekto?

- Labai daug. Pirmiausia pasijutau kaip akademijoje. Ateini, būdavo, į paskaitą ir išgirsti pirmą dėstytojo klausimą: “Ar paruošėt etiudą?" “Žvaigždžių duetuose" pusę metų buvo tas pats - po kiekvienos laidos būdavo: “Kas toliau, kokie namų darbai?" (Juokiasi.) Teko prisiminti tuos senus laikus. Bet buvo gerai. Dirbti su Irūna buvo vienas malonumas.

REKLAMA

- Dabar galima tik spėlioti, ar jūsų duetą persekioję skandalai prisidėjo prie jūsų sėkmės...

- Apie skandalus negalvojau kaip apie strateginį dalyką. Man apskritai keista, kodėl kilo toks ažiotažas. Su kolege Agne Šataite seriale vos ne kiekvienoje serijoje bučiuojamės ir dėl to niekam klausimų nekyla. O pasibučiavom su Irūna į lūpas, be jokių nešvankybių, ir staiga... Oi oi oi... (Šypsosi.) Bet suprantu, kad toks žurnalistų darbas.

REKLAMA
REKLAMA

- Nevaržėte savęs ir necenzūravote rengdamiesi pasirodymams?

- Aš išsivysčiau teatrinėje terpėje - jeigu to reikalauja idėja, tematika, tai ir darai. Net nekyla tokių klausimų, ko čia per daug ar per mažai. Tik televizijoje tai - rezonansas. Todėl man buvo keista, kad klubo judesys vieniems atrodė kaip seksas.

- Jūs abu su Irūna buvote pasirodymų autoriai ar idėjas pamėtėdavo, pavyzdžiui, “Studenčių" vadovė Laima Lapkauskaitė?

- Esu teatro žmogus, ir kurti istorijas yra mano duona kasdieninė. Tačiau kartais idėją pamesdavo Laima, kartais Irūna, o kai kada ir sušlamėjęs medis. Laima buvo atsakinga už vokalą, kad viskas būtų tvarkinga ir jai, kaip vokalo pedagogei, nebūtų gėda. Pradžioje mes buvome pasiskirstę vaidmenimis, bet vėliau jie susipynė, nes pradėjome vienas kitą labai gerai jausti. Ir idėjos pradėjo gimti bendrai. Pradžioje šiek tiek bijojome, nes kūrėme gana naujus pasirodymus “Studenčių" kontekste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Irūnai dėl kai kurių jūsų teatralizuotų numerių net teko pakelti nemažą spaudimą...

- Jai iš žiniasklaidos ir artimųjų teko atremti kur kas daugiau nei man. Bet Irūna yra kareivis, ir aš didžiuojuosi, kad turėjau tokią partnerę. Teatre retai kada tokią gauni.

- Pasibaigus “duetams" kai kurios poros ir toliau sėkmingai tęsdavo pasirodymus. O kaip judu?

- Tokio ryšio, kokį užmezgėme su Irūna, negalima nutraukti. Jau turime suplanuotų koncertų iki vasaros pabaigos. Tiesa, dainavome porą kartų ir prieš finalą. Pasitikrinome. Kai televizijoje atlieki po vieną pasirodymą, tai nieko. Bet kai pradedi visus vieną po kito... O dauguma mūsų numerių yra su sprogstama energija, kuri yra labai limituotas dalykas, tai po trečio kūrinio jau pradėdavai mąstyti, kaip dar devynis numerius atlaikyti. Kažkada leptelėjau Laimai, kad tai - mano gyvenime sunkiausiai uždirbti pinigai. (Juokiasi.) Tačiau nuo nuovargio ir įsikrauni.

REKLAMA

- Viename interviu užsiminei, kad pradedi bardo kelią?

- Kartais kuriu muziką ir “barškinu" gitarą. Bet dainuojamosios poezijos nepavadinčiau dainavimu. Tai atskiras žanras. Kaip teisingai vienas interneto komentatorius pažymėjo, beje, ačiū tau, Vaciau, už tai, mes į “duetų" sceną pabandėme įterpti dramaturgijos. Tuo mes buvome kitokie, nauji - pabandėme suderinti popmuziką ir teatrą. Į dainas žiūrėjau kaip į trijų minučių vaidinimą. Tai man buvo svarbu kaip aktoriui ir kūrėjui.

- Pastaruoju metu turėjai daug televizijos projektų. Vienuose jų buvai vedėjas, kituose - dalyvis. Koks numatomas ateinantis TV sezonas?

REKLAMA

- Prasidės kosminis užimtumas. Man patvirtino porą vaidmenų kine. Kartu bus ir darbas teatre, koncertinė veikla bei filmavimasis seriale. Nelabai įsivaizduoju, kaip tai suderinsiu, bet kaip nors teks. Nors man po šio sezono atrodė, kad neturėsiu sunkesnio, gali būti, kad kitas sezonas bus dar įtemptesnis.. Bet, kaip sakoma, kol jaunas... Nors jaunystė santykinis dalykas, kai tau jau 32-eji, pradedi galvoti, kad galima ir patausoti save. Tačiau mano prigimtis neleidžia - jei jau neriu, tai stačia galva iki dugno. Gal po penkerių metų galvosiu kitaip, bet kol kas nematau prasmės nerti per vidurį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Esi užsiminęs, kad bėgant metams pradėjai vengti vakarėlių, mieliau atsipalaiduoji gulėdamas po palme. Tai kaip dabar ilsiesi po renginių maratono?

- Kol kas nepasiilsiu, bet vis galvoju, kaip tai padarius. Jau metus planuoju važiuoti į žvejybą. Mano visos meškerės jau apaugo voratinkliais. Bet vien nuo tos minties, kad dabar kimba lynai, lydekos, pailsi. Kabliuką mintyse užriši, ir iškart geriau pasidaro. (Juokiasi.) Bet taip amžinai tęstis negali. Ateinančią savaitę kaip tik bandysiu poilsį suderinti su darbu. Šį savaitgalį Palangoje turiu monospektaklį “Gaidukas". Ten pat po poros dienų bus filmuojamas ir serialas “Moterys meluoja geriau". Todėl tikiuosi, kad tas dvi dienas galėsiu pasivaikščioti pajūriu ir netgi ant Palangos tilto pagauti porą plekšnių. Jei to nepadarysiu, sau neatleisiu. Bet nežinau, ar pailsėsiu per tas dvi dienas. Nes metus neturėjau normalių atostogų. Sakydamas normalių, turiu omeny tokių, per kurias galėčiau pailsėti. Vienąkart pabandžiau, tai matai, kaip išėjo... (Šypsosi.)

REKLAMA

- Baigėsi ramūs laikai. Dabar tave sekioja paparacai, seka, su kuo atostogauji, su kuo kavinėse sėdi. Kaip reaguoji į tokius straipsnius?

- Aš juos skaitau metodiškai, kaip dirbdamas bet kokį darbą. Komentaruose galiu atpažinti masinės psichozės dėsnių. Labai džiaugiuosi, kad žmonės išlieja purvą ant tokių kaip aš, iškrauna blogą energiją ir neužmuša senutės kur nors senamiesčio pakampėje... Tai - terapija. Mes esame labai socialūs žmonės patys to nenorėdami. Man visa tai lengva pakelti, nes didesnio kritiko už mane šioje Žemėje nėra. Tokių pastabų, kokias sakau sau, daugiau iš nieko nesulauksiu.

REKLAMA

- Ar nesunku su tokiu vidiniu kritiku sugyventi?

- Tai mano duona kasdieninė. Aš tai darysiu visada. Nes tai - vienintelis kelias į tobulėjimą. Turi pagauti save kiekvieną sekundę, stabdyti ir sakyti, kas ne taip. O kai kas nors tave pavadina uodu, suima juokas. Pažiūriu į veidrodį ir pagalvoju: “Velnias, tikrai panašus: didelė nosis, liesas veidas. Tikra kandis." (Šypsosi.) Mane net su Taigeriu Vudsu (vienas garsiausių visų laikų golfo žaidėjų, kuris gydėsi priklausomybę nuo sekso, - aut. past.) pradėjo lyginti! Dieve, koks komplimentas! Gražuolių gražuolis trumpomis kojomis! (Juokiasi.) Vienas komentatorius rašė: “Na, kas jame gražaus? Ko tos merginos lydosi?" Iškart pagalvojau: “Kur tos merginos?" Bet, anot žiniasklaidos, Jampolskis, būdamas, švelniai tariant, netobulas, staiga pasidarė visų numylėtiniu. Koks aš būčiau pamalonintas, jei tai, ką rašo spauda, būtų tiesa ir man ant kaklo tikrai kabintųsi moterys!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

DOSJĖ

GIMĖ 1978 m. rugpjūčio 18 d.

IŠSILAVINIMAS 2003 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo aktoriaus profesiją.

VEIKLA 2003 m. vaidino Vilniaus teatre “Lėlė". Nuo 2005 m. Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius. Sukūrė vaidmenų Lietuvos ir Rusijos kino studijų filmuose, “Dievų miškas", “Kolekcionierė", “Chotabyčius", “Kai aš buvau partizanas". Vaidino serialuose “Moterys meluoja geriau" ir “Nemylimi".

APDOVANOJIMAI

2005 m. pelnė Auksinį scenos kryžių kaip geriausias jaunasis menininkas.

2008 m. gavo Sidabrinę gervę kaip geriausias metų kino aktorius.

2010 m. LNK muzikiniame projekte “Žvaigždžių duetai 4" pelnė auksinius mikrofonus kartu su Irūna Puzaraite.

Parengta pagal "Vakaro žinių" priedą "Geras!"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų