REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilumą sostinei tiekianti bendrovė „Vilniaus energija“ užtikrins dar patikimesnį šilumos tiekimą miestui. Bendrovė investavo virš 1,3 mln. litų į mobilią katilinę, skirtą naudoti kaip rezervinį energijos šaltinį sutrikus šilumos tiekimui. Pagal „Vilniaus energijos“ užsakymą katilinę pagamino didžiausia pramonės ir energetikos projektus įgyvendinanti įmonė Lietuvoje „Axis Industries“.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausią dėmesį skiriame šildymo patikimumui ir saugumui. Mobili katilinė leis užtikrinti nenutrūkstamą šilumos tiekimą strateginiuose miesto objektuose iškilus avarinėms situacijoms“, - sakė „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas.

REKLAMA

Mobilios katilinės galimybės buvo išbandytos sostinės Santariškių gatvėje veikiančiame Vaikų ligų klinikos Pediatrijos centre. Čia „Vilniaus energijos“ darbuotojai imitavo šilumos tiekimo sutrikimą ir į pagalbą pasitelkė mobilią katilinę.

Anot R.Germano, ši katilinė bus naudojama ne tik avarijų atveju, bet ir ruošiant šildymo sistemas žiemai. Atliekant hidraulinius šilumos sistemų bandymus mobili katilinė tarnaus kaip rezervinis šaltinis ir leis užtikrinti nenutrūkstamo karšto vandens tiekimo paslaugą sostinės gyventojams. „Vilniaus energija“ mobilią katilinę taip pat planuoja naudoti atlikdama  šilumos tinklų remonto darbus. 

4,5 MW galingumo dyzelinį kurą naudojanti mobili katilinė gali būti naudojama skirtingose miesto dalyse. 22 tonas sveriančios katilinės pervežimui iš vienos vietos į kitą naudojamas vilkikas, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų