REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės IBM, „Samsung“, „Texas Instruments“ ir ARM subūrė pramoninį aljansą „Linaro“, kurio tikslas – remti „Linux“ platformą naudojančių įrenginių žygį į rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Aljanso steigėjai tikisi, kad ši organizacija paspartins naujų įrenginių, naudojančių „sistemos luste“ (SoC, system-on-a chip) platformą, pasirodymą rinkoje, teigiama „Linaro“ pranešime.

REKLAMA

Pirmoji „Linaro“ iniciatyva bus įgyvendinta šių metų lapkričio mėnesį, kai bus išleistas darbo su naujausios kartos ARM procesoriais „Cortex-A“ programinių priemonių rinkinys.

„Linaro“ skelbia investuosianti į atvirojo kodo projektus, kurie galėtų būti naudojami „Linux“ branduolį turinčiose operacinėse sistemose, tarp jų „Android“, „MeeGo“, „webOS“ ir „Ubuntu“.

Pranešama, kad naujosios organizacijos metinis biudžetas sieks kelias dešimtis milijonų dolerių, „Linaro“ dirbs apie 100 IT specialistų.

Tikimasi, kad „Linaro“ parengti projektai bus naudojami pačiuose įvairiausiuose įrenginiuose, įskaitant išmaniuosius telefonus, planšetinius kompiuterius ir televizorius. Aljanso atstovai mano, kad nauja programinė įranga ir jai kurti skirtos priemonės paspartins kelią į rinką visai eilei naujų įrenginių. Naujas programinės įrangos versijas „Linaro“ ketina skelbti 2 kartus per metus, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų