REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės šulai susidorojo su kariu, prabilusiu apie Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalione įsišaknijusius nestatutinius santykius. Sistemai pasipriešinęs Radviliškio rajono gyventojas 28 metų V.Bugenis buvo apipiltas nuobaudomis ir priverstas atsisveikinti su profesionalia karine tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau aukštų krašto apsaugos sistemos tarnų mėginimas sutrypti karį ir išskalbti Oro gynybos bataliono vadovybės mundurus nepavyko - Seimo kontrolierius didžiąją dalį V. Bugenio pretenzijų pripažino pagrįstomis. Su kariuomenėje klestinčia netvarka V. Bugenis susidūrė, kai po trejus metus trukusios profesionalios karo tarnybos buvo perkeltas į 2-ąją oro gynybos bateriją. Vadovybės priekaištai ir gniuždymas, vadų arogancija ir žmoniškumo stoka. Visa tai varė V.Bugenį į neviltį. Tarnyba Tėvynei, pasak kario, pamažu virto košmaru. Pernai lapkričio pabaigoje V.Bugenio pagalbos šauksmas atskriejo į Karių teisių gynimo centrą, iš ten - į Seimo kontrolieriaus tarnybą.

REKLAMA

Tyrimą atlikęs Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius didžiąją dalį V. Bugenio pretenzijų pripažino pagrįstomis. Konstatuota, kad baterijos vado Lino Dungveckio parengtose baterijos kasdienės veiklos standartinėse instrukcijose numatyta karinė drausmė ir skatinimas prieštarauja Kariuomenės drausmės statutui. Kitaip tariant - instrukcijos neteisėtos, tad jomis vadovautis nevalia.

Nors V. Bugenis įrodė, kad Oro gynybos batalione buvo suvešėję nestatutiniai santykiai, ir kad jo tarnybinį pranešimą tyrusi Generalinė inspekcija pareigas atliko netinkamai - deja, svajonę tapti karininku jam teks pamiršti. Ar bent jau atidėti iki geresnių laikų. Šių metų vasario viduryje pasibaigusios terminuotos V. Bugenio sutarties niekas nepratęsė. Kam reikalingas sistemai irkluotojas, besiiriantis į kitą pusę? Nesvarbu, kad iriasi tiesos link.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų