REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel dar šiais metais turėtų atvykti į Lietuvą. Tokį pažadą Vokietijos vadovė davė Prezidentei Daliai Grybauskaitei, su kuria ketvirtadienį kalbėjo telefonu.

REKLAMA
REKLAMA

A. Merkel nuoširdžiai apgailestavo, kad dėl sudėtingos Vokietijos politinės situacijos savaitės pradžioje negalėjo atvykti į Lietuvą, kur vyko Baltijos jūros valstybių vyriausybių vadovų forumas. Vokietijos kanclerė Vilniuje antradienį turėjo dalyvauti Baltijos jūros valstybių vyriausybių vadovų vakarienėje. Kanclerei Lietuvoje atstovavo Vokietijos federalinės užsienio reikalų ministerijos valstybės ministras Verneris Hojeris (Werner Hoyer).

REKLAMA

Lietuvos vadovės D. Grybauskaitės ir Vokietijos kanclerės A. Merkel susitikime buvo ketinta aptarti Lietuvos ir Vokietijos dvišalius santykius, galimybes stiprinti bendradarbiavimą energetikos ir transporto srityse, plėsti krovinių tranzito iš Vokietijos į Afganistaną per Klaipėdos uostą apimtis, ekonominės ir finansinės krizės pasekmes Europos Sąjungai bei efektyviausius būdus situacijai spręsti.

Telefonu A. Merkel informavo Prezidentę apie Vokietijos vidaus politinę padėtį, kuri susiklostė netikėtai atsistatydinus Vokietijos federaliniam prezidentui Horstui Kioleriui (Horst Koehler), ir pabrėžė, kad būtinai įvykdys šiais metais duotą pažadą apsilankyti Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu D. Grybauskaitė teigė suprantanti Vokietijoje susidariusią situaciją ir palinkėjo kanclerei sėkmės sprendžiant valstybės vidaus politikos klausimus. Prezidentė trumpai informavo kanclerę apie Vilniuje sėkmingai įvykusį Baltijos jūros valstybių vyriausybių vadovų forumą. Lietuvos ir Vokietijos vadovės taip pat aptarė savo susitikimą, kuris įvyks šių metų birželį Europos vadovų tarybos metu Briuselyje, ir būtinas ES priemones siekiant stabilizuoti Europos ekonomiką ir finansus.

"Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos partnerių Europos Sąjungoje ir NATO. Tikiuosi, kad ateityje mes dar labiau plėsime dvišalį bendradarbiavimą ir aktyviai bendromis jėgomis sieksime, kad Baltijos jūros regionas taptų vienu labiausiai klestinčių regionų Europoje", - Prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime cituojama D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų